Listedeki ilginç isim

Güncelleme Tarihi:

Listedeki ilginç isim
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 17, 2008 11:30

22 Mart'ta yapılacak başkanlık seçimi öncesinde, Adnan Polat'ın listesindeki bir isim dikkatleri üzerine çekti...

Haberin Devamı

Adı: Reşit Sinanlı..

Tüm Türkiye bu ismi, 22 Mart'ta yapılacak olan Galatasaray Kongresi'nde baÅŸkan adayı Adnan Polat'ın listesine alacağı kiÅŸi olarak tanıdı..Â

Ama bir çok kişi de dudak büktü..

Kimdi bu Reşit Sinanlı?..

Galatasaray'da adı bugüne kadar hiç geçmemiş olan ve sadece Başkan Özhan Canaydın'ın kontenjanından Polat'ın listesine yerleştirilen Sinanlı aslında bir köy ağası..

Evet.. Evet yanlış okumadınız bir köy ağası..

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine baÄŸlı Sinanlı köyünün sahibi o.. Â

Ancak bu aÄŸa öyle bildiÄŸimiz aÄŸalardan deÄŸil.. O tam bir Seymen AÄŸa..   Â

Klasik ağalardan farklı olarak İngiltere'de öğrenim gören, Güney Amerika'dan muz ithal eden ve Romanya'da tekstil işleriyle uğraşan biri o..

Haberin Devamı

Ve şimdi Nisan ayında Galatasaray'ın acil olarak ödemesi gereken 25 milyon doların bir kısmını cebinden verecek olan kişi..

Yani bir kurtarıcı..

Galatasaray'ın kurtarıcısı..

Belki de yeni para babası..

Bismil'de kendi soyadını taşıyan Sinanlı köyünün de içinde bulundu tam 55 bin dönüm yani 55 milyon metre kare araziye sahip olan Reşit Sinanlı'nın bilinmeyen yönlerinden biri de köylüleriyle arasında büyük problemler yaşaması..

Öyle ki Sinanlı köyünün 400 sakini 2004 yılının Ağustos ayında ''Topraklarımızı hileyle elimizden aldı'' diyerek Reşit Ağa'nın evinin kapısına siyah çelenk koyarken onu İstanbula kadar gelerek protresto da etmiş..

Ellerinde taşıdıkları ''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, Faşo ağa istemiyoruz'' pankartlarıyla gösteri yapan Sinanlı köylüleri sorunlarını Tarım, Orman ve Köy İşleri Bakanlığı'na kadar taşımışlar..

Sinanlı'nın dışında yine Bismil'e bağlı Mirzabey, Akoba, Diktepe, Yukarı Sazlık köyleri ile Batman'ın İkiztepe köyünün bulunduğu toprakların sahibi olan Reşit Sinanlı ise köylüleriyle aralarında bir sorun olmadığını iddia ediyor..

Evet.. Adnan Polat'ın listesine girmesine kesin gözüyle bakılan Reşit Ağa öncelikle kendisinden istenilen 5 milyon doları verip Galatasaray'ın yeni yöneticisi olur mu bilinmez ama bir seçilirse futbol camiasının çok konuşulan isimlerinden biri olacağı kesin..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!