"Ligin en iyi takımıyız"

Güncelleme Tarihi:

Ligin en iyi takımıyız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 12:47

Beşiktaş Hentbol Takımı Antrenörü Müfit Arın, bu sezon da hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

Arın, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, takım olarak hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirterek, “Kesinlikle ligin en iyi takımıyız” dedi.

Süper Lig'de çekişmenin ağırlıklı olarak 4 takım arasında geçtiğini kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, “Beşiktaş, İzmir Büyükşehir Belediyespor, Ankara Büyükşehir Belediyespor ve Maliye Milli Piyango... Bunların altındaki 2-3 takım ise sürpriz ekipler. Örneğin ilk yarıda Aterspor, İzmir Büyükşehir Belediyespor'u yenebildi” dedi.

Avrupa mücadelesinde EHF Kupası'nda Alman takımı Lemgo ile eşleştiklerini hatırlatan Müfit Arın, “Lemgo, bu kupanın eski sahiplerinden. Beşiktaş için böylesi bir takımı Türkiye'ye getirmek çok güzel bir olay. Amacımız orada iyi bir sonuç almak. Gurbetçilerimizin ilgisi sonucunda 2 bin civarında taraftarımızın bizi destekleyeceğini düşünüyoruz. İstanbul'daki ikinci maçta da elimizden gelenin en iyisi yapıp bir üst tura yükselmeyi hedefliyoruz. Beşiktaş'ta hedefler bitmez” diye konuştu.

Arın, 7 sezonda yakaladıkları başarıların sırrı konusunda ise şunları söyledi:
“Biz Beşiktaş camiasında başarı fikrini yerleştirdik. Tabii ki 7 sene boyunca aynı motivasyonu sağlamak kolay değil. Bu anlamda teknik kadro ve oyuncularımızı kutluyorum. Yöneticilerimiz de ilgilerini hiç kaybetmediler. Biz bir aile takımı olmayı başardık. Herkes birbirini artı ve eksi yönleriyle çok iyi tanıyor. Sen ya da ben yok, biz var. Biliyoruz ki başarı da başarısızlık da hepimizi etkileyecek. Zorluklar da bizi daha çok kenetliyor ve sonucunda başarı geliyor. Bunun yanında kadromuzun ana çatısını bozmayıp her sezon gerekli takviyeleri yapıyoruz. Her sene bizim için yeni bir başlangıç ve yeni bir heyecan oluyor.”

İLK YARI DEĞERLENDİRMESİ

Sezonun ilk yarısını da değerlendiren Arın, birçok şansızlığa rağmen yakaladıkları başarılardan memnun olduklarını söyledi.

Çok yoğun bir dönem geçirdiklerini anlatan Müfit Arın, “Sezon başında Süper Kupa'yı kazandık. Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa kupasında mücadelemizi sürdürdük. Tabi bu yoğun dönem içinde şanssız ve büyük sakatlıklar yaşadık. Örneğin Ümit Kırkayak'ın diz çapraz bağları yırtıldı, Ercan Aşıkoğlu'nun köprücük kemiği kırıldı. Böyle bir dönemde, Rusya'nın, mücadele ettiği Avrupa kupalarında sürekli yarı final ve final oynayan ekiplerinden Zarya Kaspiya'yı eleyip son 16 takım arasına kaldık. Türkiye Kupası'nda yarı finale çıktık ve Ankara Büyükşehir Belediyespor ile eşleştik. Ayrıca ligin ilk yarısını lider bitirdik. Umuyorum hepsinin sonunu getireceğiz” diye konuştu.

Beşiktaşlı taraftarlara destek çağrısında bulunan antrenör Arın, “Bizim var olma sebeplerimizden biri de taraftarlarımız. Salonumuz ne kadar dolarsa, bizim bakışımız değişiyor ve şevkimiz artıyor. Burası bir sahne ve bizi ne kadar seyreden, takdir eden olursa o oranda performansımız artıyor. Taraftarlarımızı mutlu etmek ve Beşiktaş'ın ön sıralarda yer alan bir takım olmasını sağlamak için her şeyi yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!