Ligi parçalayacağım

Güncelleme Tarihi:

Ligi parçalayacağım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2005 00:00

‘Her çalıştığım kulüpte patlama yapar, futbol kimliğini değiştiririm. Sahaya öyle bir Trabzonspor süreceğim ki, ligi parçalayacağım. İşte o zaman bana neden gerilla dediklerini herkes görecek.’ Vahid Halilhodzic ismini Türk futbolseverler ilk kez forvet oyuncusu olarak forma giydiği Yugoslavya Milli Takımı’ndan tanıdı.

1980’li yılların en iyi golcüleri arasında yer alan Halilhodzic, asıl ününü 1990 yılında başladığı teknik direktörlükte yaptı. Paris Saint Germain, Rennes ve Lille gibi Fransa’nın kalbur üstü takımlarını çalıştıran Boşnak teknik direktör, artık Trabzonspor için görev yapacak.

Fransa’da, disipline büyük önem vermesiyle nam salan Vahid Halilhodzic’i Türk futbolseverlere daha yakından tanıtmak amacıyla bir röportaj yaptık. Halilhodzic, Bosna Hersek’ten arkadaşı olan menajer-teknik direktör Metin Ok’un tercümanlık yaptığı sohbetimizde sorularımızı içtenlikle yanıtladı...

* Trabzonspor’u neden tercih ettiniz?

25 yıl yaşadığım Fransa’da zaman zaman manevi linç edildim. Müslüman olmam bazı çevrelerde tepki yaratıyordu. Türkiye’ye huzur bulmak için geldim. Artık kendi insanlarım ile yaşamak istiyorum. Trabzonspor’a elimden gelen yardımı yapacağım.

* Trabzonspor’u nasıl buldunuz? Takımın eksikleri neler?

Takımla ilk tanışıklığım, kasetten izlediğim Vestel Manisaspor maçıyla oldu. Orada takımın boy ortalamasını çok kısa buldum. Canlı olarak Galatasaray maçını izledim. O çok kötü bir maçtı. Ancak o karşılaşmayı ölçü almadım. Her takımın kötü günü olabilir. O maçta bana rastladı. Genelde Trabzonspor’un iyi bir takım olduğunu biliyorum. Orta saha hücuma çok ağır kalkıyor.

* Halilhodzic yönetiminde nasıl bir Trabzonspor izlenecek?

Trabzonspor’un en büyük eksikliği takım oyunundan uzak oluşu. Benim futbol anlayışımda çalımın, bireyselliğin yeri yoktur. Topu ayağında tutan oyuncuyu sevmem. Top ayaklarda dolaşacak, oyunda aktif olacak.

* Ateşten gömlek giydiniz. Trabzon halkı futbolla yatıp kalkar. Sevinci de, üzüntüsü de diğer taraftarlara benzemez. Bunları biliyor muydunuz?

Bu benim mesleğim. Ateşli futbolcuyu, canlı taraftarı severim. Trabzonspor’un zor bir camia olduğunu biliyorum. Trabzon’a turistik geziye de gelmedim.

* Gerilla lakabından memnun musunuz?

Bu lakap bana futbol kişiliğimden dolayı takıldı. Disiplini ön planda tutan ve çabuk kızan bir kişiliğe sahibim. Her çalıştığım kulüpte patlama yapar, futbol kimliğini değiştiririm. Sahaya öyle bir Trabzonspor süreceğim ki, ligi parçalayacağım. İşte o zaman bana neden gerilla dediklerini herkes görecek. Yalnız takımın çok eksikleri var. Fenerbahçe ve Galatasaray bizim önümüzde. İlk sezon şampiyonluk beklemesinler. Hedefimiz, aradaki puan farkını kapatmak ve futbol olarak onlara yaklaşmak.

* Fatih Tekke’nin Avrupa’ya transferi gündemde. Giderse ne olur? Bu boşluk dolar mı?

Bir teknik adam olarak elbette ki iyi bir oyuncunun takımda kalması arzulanan bir şeydir. Fatih Tekke’yi çok beğeniyorum. Bu konuda son söz yönetimindir.

* Gökdeniz konusunda görüşleriniz neler?

Gökdeniz takım için bir kayıp. Onun takıma kazandırılmasını isterim.

İlk idmanına çıktı

FRANSA’dan önceki akşam dönen Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Vahid Halilhodzic, bordo mavili takım ile ilk antrenmanına dün çıktı. İdmana milli futbolcular Jun, Hüseyin Adem Koçak ve sakatlıkları süren Szmykowiak ve Fatih katılmadı. Sabah saat 08.00’de ilk olarak futbolcular ile bir toplantı yapan Halilhodzic, antrenman boyunca disiplinli tavırları ile dikkat çekti. 2 Saat süren idmanı Trabzonspor Başkanı Atay Aktuğ ve bazı yönetim kurulu üyeleri de izledi. Bu arada Halilodzic, Trabzonspor ile 8 aylık sözleşme imzaladı.

Halilhodzic kimdir?

1952 yılında doğan Vahid Halilhodzic, profesyonel futbol yaşamına 1969 yılında Yugoslavya’nın Velez Mostar takımında başladı. Burada 12 yıl forma giydikten sonra 1981 yılında Fransa’nın Nantes takımına transfer oldu. 1986-87 sezonunda Paris Saint Germain’e geçen Halilhodzic, aynı sezonun sonunda profesyonel futbol yaşamına nokta koydu. Halilhodzic, teknik direktörlükte de önemli bir kariyer yaptı. Fransa’da Lille, Rennes, Paris Saint Germain gibi ünlü takımların yanı sıra Fas’ın Raja Casablanca takımını çalıştırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!