Lig tatil edilebilir

Güncelleme Tarihi:

Lig tatil edilebilir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2007 10:10

İtalya'da bir Laziolu taraftarın polis kurşunuyla yaşamını yitirmesinin ardından meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili olarak hükümet ve futbol yetkililerinin biraraya geldikleri zirve toplantısı sona erdi.

Haberin Devamı

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC), olaylı pazar gününü ve gün içinde hükümet yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin geride bırakmasının ardından, Laziolu taraftarın ölümü sonrasında ülke genelinde kendini hissettiren şiddet olaylarıyla ilgili karar ve önlemleri belirleme amacıyla toplandı.

Laziolu taraftarın polis kurşunuyla ölümü ve bu olayın akabinde ülke genelinde başgösteren şiddet olaylarıyla ilgili kararlar ve önlemlerin açıklanması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre, Serie A'dan Atalanta Bergamo, Serie C'den ise Taranto takımı, sezon sonuna dek seyircisiz oynama riskiyle karşı karşıya bulunuyor. Dün, şiddet olaylarının sahaya da yansıması nedeniyle Atalanta Bergamo-AC Milan maçı 8., Taranto-Massese karşılaşması ise 58. dakikasında tatil edilmişti.

Haberin Devamı

Takımların, deplasman maçlarına seyirci götürmelerinin yasaklanmasının da olasılık dahilinde olduğu belirtiliyor.

Futbol yetkililerinin düşündüğü önlemler arasında, ligin 1 veya

birkaç hafta tatil edilmesi olasılığı da bulunuyor.

İtalya Spor Bakanı Giovanna Melandri, bugün spor yetkilileriyle yaptığı zirve toplantısında, ligi tatil etme yoluna da başvurulmasını önererek, “Herkese örnek oluşturacak bir karar” alınmasını istemişti.

Roma'da başlayan ve FIGC Başkanı Giancarlo Abete başkanlığındaki toplantıya, İtalya Kulüpler Birliği Başkanı Antonio Matarrese, İtalya Antrenörler Derneği Başkanı Renzo Ulivieri ve İtalya Futbolcular Derneği Başkanı Başkan Yardımcısı Leonardo Grosso da katılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!