Lidersiz olmaz

Güncelleme Tarihi:

Lidersiz olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2003 01:54

Sarı kırmızılı takıma acilen 3 önemli takviye yapılmalı. Bu ağır defansın önüne, hızlı bir adam lazım. Orta alana yaratıcı özelliği fazla ve adam eksiltebilen bir oyuncu alınmalı. kalitesi tartışılmayacak yabancı bir golcüye ihtiyaç var.

Önce Hertha Berlin'e 4-1, ardından da Inter'e 3-0 yenilen G.Saray, Süper Lig ve ardından oynayacağı Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları öncesi kafalarda soru işaretleri bıraktı. Son iki hazırlık maçında kalesinde 7 gol gören G.Saray'ı HÜRRİYET yazarlarına sorduk. İşte sorular ve aldığımız yanıtlar;

1-Süper Lig'in başlamasına bir haftadan az bir süre kala G.Saray'ı nasıl buluyorsunuz? Lige ve Avrupa sınavına hazır mı?

2-Son iki maçta yenilen 7 golü neye bağlıyorsunuz? Hangi mevkiilere takviye yapılmalı?

3-Defansa De Boer,Pratez, Tamas alındı. Yine de 35'lik Bülent'i aratıyorlar. Acaba uyum sorunu mu yaşıyorlar?

4-Hakan Şükür, Ümit Karan, Arif gibi hücum silahları var. Buna karşılık son 2 maçta yalnızca 1 gol attılar.

5- Fatih Terim'in hazırlık maçlarında çok fazla oyuncu denemesi ve sürekli arayış içerisinde olmasını neye bağlıyorsunuz? Fatih Terim mi değişti, yoksa G.Saray mı?

İlhan SÖYLER

Sorun orta’da

TAKIM,
tam olarak hazır değil. Kadroda çok futbolcu var ama hala bir orta saha sorunu yaşanıyor. Takviye, özellikle de orta sahaya bir lider şart. Çünkü, sahada takımı yönlendirecek bir maestro yok. De Boer ve Tamas yalnızca henüz uyum aşamasında. Bülent, ilerleyen yaşına rağmen bu takımın vazgeçilmezi.

Hakan Şükür, Ümit Karan, Arif ve Lukunku varken, yabancı kontenjanının bu bölgede kullanılması lüks olur.İyi futbolcu da bulamazlar. Fatih Terim'in arayışa girmesi normal de, bu kadar çok adam değiştirmesini doğru bulmuyorum. G.Saray da değişime uğradı, Fatih Terim de...

Can BARTU

G.Saray'da eksik çok

G.SARAY
hazır değil. Bunu aldığı kötü neticelerden dolayı söylemiyorum. G.Saray'ın elindeki kadro ile özlenen G.Saray'ı kimse beklemesin. Burada Fatih'in de yapabileceği fazla bir şey yok. Şimdi arayış içinde. Çatlak sesleri karizmasıyla bastırıyor. G.Saray'da elbette eksikler var. Bir orta saha oyuncusu, bir golcü gibi. Ama bu eksikler her takımda var. Savunmada Bülent çok önemli bir oyuncu. Yaşı önemli değil, randımanı çok önemli.Fatih'in görevi de savunmada koordinasyonu yerleştirmek.

Yaşı ilerledi

Hakan Şükür
hiç hazır değil. Ümit, kendi kendine kavga eden bir tip, faul yapılınca isyan ediyor. Hasan Şaş da öyle. Lukunku çok yavaş, bu takımda oynamaz. Baliç'in de zamana ihtiyacı var. Bana göre iyi bir yabancı santrfor alınmalı. Terim en mükemmeli bulmaya çalışıyor. Bu da çok doğal. Şüphede olduğu yerler var. Bunlara oyuncular deniyor. Bu maçlara pek de fazla önem vermiyor. Onun için önemli olan en mükemmeli çıkarmak.

Kanat AKKAYA

Terim çözer

G.SARAY
'ı seyreden birinin ‘‘bu takım lige hele Avrupa'ya hazır’’ demesine imkan ve ihtimal yok. Fatih Terim'in sürekli deneme yapması ve kafasında belli bir onbir olduğunu gösterememesi taraftarı tedirgin ediyor. Orta sahanın göbeğine bir adam gerektiği gün gibi aşikar. Defansta bir uyum sorunu var. Kaptan Bülent, bu takımda her zaman oynar. Forvete, o bölgeyi besleyemediği sürece Ronaldo'yu da koysan bir şey değişmez. Bu işi Terim'den başkası çözemez.


İlker YASİN

Yıldızsız ASLA

G.SARAY,
çok ciddi bir defans sorunu yaşıyor. De Boer, G.Saray'ın ilacı değil. Bu ağır defansın önüne hızlı bir adam lazım. Orta alana yine yaratıcı özelliği fazla ve adam eksiltebilen hücuma dönük bir oyuncu alınmalı; Yıldıray, Rivaldo, Hagi gibi isimlerden söz ediyorum.

Bülent, bu savunmanın içinde mutlaka olmalı. Peki kim çıkacak? Terim, milyonlarca Euro verdiği De Boer'i çıkaramayacağına göre, Tamas dışarıda kalacak.

Kesinlikle yabancı bir golcüye ihtiyacı var G.Saray'ın. Bu, topla çok hareketli, Liverpool'lu Milan Baros gibi oyuncu da olabilir. Ne yazık ki, Fatih Terim'in elinde kaliteli oyuncu yok denecek kadar az. Terim, mevcutlardan iyi bir ekip oluşturmak için böyle bir arayış içinde. Ama üç yeni ve iyi transfer şart. Alınan oyuncular G.Saray'da şu anda oynayacak düzeyde değil.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!