Libretto

Güncelleme Tarihi:

Libretto
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 1997 00:00

Yavuz GÖKMEN
Haberin Devamı

Açıkça ve inanarak söylüyorum ki, böyle bir maçın skoru ne olursa olsun hiç önemli değilmiş. Ne G.Saray, Beşiktaş'ı farklı yendim diye sevinmeli, ne de Beşiktaş, G.Saray'dan bir kaç gol yedim diye üzülmelidir. G.Saray dün gece takviyeli bir Beşiktaş genç takımına karşı top oynadı. Beşiktaş, çeşitli beceriksizlikler ve şanssızlıklar sonucu çok noksandı. Bu yüzden ben de genç Beşiktaşlıları alkışlıyor ve skordan dolayı hiç bir şekilde sevinç duymuyorum.

Bu maçın skoru değil futbolu analiz edilebilir. Ve bunu yaptığımız zaman ortaya bir baleyi metin haline döktüğümüz zaman oluşan ‘‘Libretto’’ çıkar. G.Saray, Jet Lock vurgunu yemiş olmasına rağmen, sahada tam bir futbol balesi yaptı ve genç Beşiktaşlı kardeşlerine adeta futbol dersi verdi.

1- G.Saray tam bir sürgü sistemiyle oynamayı artık öğrenmişti. Top kaybı halinde 9 kişi defansı kapatıyor, top açıldığı zaman bütün blok dışarı çıkarak, rakibi ofsaytta bırakıyordu.

2- G.Saray, tek top oynuyor ve sürekli ayağa pas yaparak futbolun tüm varyasyonlarını akıl dolu biçimde kullanıyordu.

3- G.Saray'da geçen yılın bir türlü kendilerinden bekleneni veremeyenleri yıldızlaşma yolundaydılar. Daha doğrusu G.Saray transfer yapmadan eski oyuncularını kazanmıştı. Demek ki Fatih Terim artık bu takıma ‘‘İmparator’’ oluyordu.

Beşiktaş, teknik direktöründen asla vazgeçmemeli, inat ve sabırla lige girmelidir. Ayrıca çok iyi bir kaleci olacağı belli olan Bülent Ataman'ı da asla harcamamalıdır. Böyle bir maçta onun yaptığı hatalar hoş görülecek hatalardır. Çünkü futbolun en önemli adamı daima kalecidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!