Levent Bıçakcı: Şenes Erzik'in şansı yüksek

Güncelleme Tarihi:

Levent Bıçakcı: Şenes Erzikin şansı yüksek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2007 17:56

UEFA Genel Kurulu'nu değerlendiren Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Levent Bıçakcı, "Kimin kazanacağını kestirmekte zorlanıyorum. Şenes Bey'in şansı çok yüksek" dedi.

Haberin Devamı

Avrupa futbolunun gelecek 4 yılını belirleyecek 31. UEFA Kongresinde, 52 ülke futbol federasyonu başkanı, futbolun patronunu seçecek. Aralarında UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in de bulunduğu 13 aday 6 üyelik için mücadele edecek.

FIFA Tahkim Kurulu Asbaşkanı Levent Bıçakcı, Şenes Erzik'in bu 6 yönetici içine rahatlıkla gireceğini ifade ederek, "İspanyol üye Angel Maria Villar Llona ve Şenes Bey'in şansı çok yüksek" yorumunu yaptı.

1990 yılından bu yana UEFA başkanlığını yürüten 77 yaşındaki İsveçli Lennart Johansson'un yanı sıra Avrupa futbolunda değişim sözü veren Fransız futbolunun efsane ismi Michel Platini arasındaki yarışı yorumlayan Bıçakcı, "Bize benziyorlar. Çok politikler ve enk vermiyorlar" dedi.

Bıçakcı, Johansson'u desteklediğini açıklayan Almanya dışındaki üyelerin nasıl bir tavır alacağını merakla beklediğini ve sonucu kestiremediğini belirterek, "Ne Johansson'a çok yaşlandık artık çekil diyebiliyorlar, ne de Platini'ye sen yapamazsın diyebiliyorlar. Üyelerin bir Johansson yanında yer aldığını, oradan çıkıp Platini ile konuştuklarını dostlarımdan öğreniyorum. Tuttuğum taraf ya kaybederse diye iki adayla da aralarını sıcak tutuyorlar" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!