Leganes 1-5 Barcelona

Güncelleme Tarihi:

Leganes 1-5 Barcelona
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2016 13:22

İspanya 1. Ligi'nde sonucu merakla beklenen maçta Barcelona, deplasmanda Leganes'i 5-1 mağlup etti. 756 milyon Euro'luk değeriyle ligin en pahalı kadrosuna sahip takımı olan Barça, toplam değeri 30.2 milyon Euro'ya ancak ulaşan zayıf rakibi önünde rahat bir galibiyet elde etti. Arda Turan'ın son 35 dakika forma şansı bulduğu maçta Barcelona'nın gollerini Messi (2), Suarez, Neymar ve Rafinha attı. Leganes'in şeref sayısı ise Gabriel'den geldi.

Haberin Devamı

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 4. haftasında Barcelona, deplasmanda Leganes'i 5-1 yendi.               

Tarihinde ilk defa La Liga'da mücadele eden Madrid bölgesinin takımı Leganes, ilk kez karşılaştığı Barcelona karşısında direniş gösteremedi. Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique'nin, La Liga'nın zayıf takımlarından Leganes karşılaşmasına 5 defans oyuncusuyla başlaması dikkati çekti.      

BARÇA 9 PUANA YÜKSELDİ
Geçen hafta sahasında Alaves'e 2-1 yenildikten sonra Leganes'i farklı mağlup eden Barcelona, ligde puanını 9'a yükseltti. La Liga'nın yeni takımı Leganes ise 4 puanda kaldı.

Bu arada, Barcelona'da galibiyetin mimarları Messi 2 gol ve 1 asist, Suarez 1 gol ve 2 asist, Neymar da 1 gol istatistiği ile oynadı.

MESSI'NİN GOL ATTIĞI TAKIM SAYISI 34 OLDU
Messi, Leganes filelerine attığı golle La Liga'da filelerini havalandırdığı takım sayısını 34'e çıkardı. Barcelona formasıyla La Liga'da 13. sezonunu geçiren Arjantinli yıldız, sadece Cadiz, Murcia, Las Palmas ve Xerez takımlarına gol atamadı.

Haberin Devamı

Öte yandan, Neymar'ın Brezilya Milli Takımı'ndan dönmesinin ardından ilk 11'deki yerini kaybeden Arda Turan, hafta içinde Celtic'e karşı oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçından sonra Leganes karşısında da yedek bekledi. Milli futbolcu, 56. dakikada Ivan Rakitic'in yerine oyuna girdi.

Leganes 1-5 Barcelona
MAÇIN GOL POZİSYONLARI

16. dakikada sağdan şık hareketlerle ilerleyen Suarez'in pasında kale sahasında topla buluşan Messi, Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi.
32. dakikada bu kez Messi'nin pasında Suarez farkı 2'ye çıkardı: 2-0.
44. dakikada yine Suarez'in pasında Neymar, skoru 3-0'a getiren golü attı.
54. dakikada Neymar'ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı gole çeviren Messi, dördüncü golü attı.
64. dakikada Rafinha mükemmel bir vuruşla Barcelona'yı 5-0 öne geçirdi.
80. dakikada Gabriel muhteşem bir frikik golüyle skoru ilan eden golü attı: 1-5.

Haberin Devamı

Leganes 1-5 Barcelona

LEGANES İLE BARCELONA ARASINDAKİ 5 DAYANILMAZ FARK!

1-) BARÇA 679, LEGANES 7.6 MİLYON EURO!
Geçtiğimiz sezon Barcelona 679 milyon Euro ile rekor bir gelir açıklarken, Leganes'in geliri 7 milyon 640 bin Euro olarak duyuruldu.

2-) TEK BAŞINA MESSI 250 MİLYON EURO
arcelona'nın en pahalı futbolcusu olan Lionel Messi'nin sözleşmesini tek taraflı feshetmesi için 250 milyon Euro'luk bonservis bedeli konulurken, Leganes'in en pahalı oyuncuları kiralık olarak alınan Brezilyalı Luciano Neves ve İspanyol Ruben Perez'in toplam bonservisleri 7 milyon Euro'yu bile bulmuyor.

3-) BARCELONA 25 KAT DAHA PAHALI
Transfermarkt sitesine göre iki takımın kadro değerleri arasında 25 fark var. Barcelona'daki futbolcuların toplam değeri 756 milyon 500 bin Euro olarak gösterilirken, Leganesli futbolcuların toplam değeri 30 milyon 200 bin Euro olarak belirtiliyor.

Haberin Devamı

4-) NOU CAMP'A KARŞI BELEDİYE STADI
Barcelona maçlarını 99 bin kapasiteli Nou Camp stadında oynarken, Leganes'in maçlarını oynadığı Butarque Belediye Stadı'nın kapasitesi yeni 12 bine çıkarıldı.

5-) BARÇA'DA ONLARCA KUPA, LEGANES' TE İSE...
1928 yılında kurulan Leganes Kulübünün en büyük başarısı geçtiğimiz sezon sonunda La Liga'ya yükselmek olurken, Barcelona'nın 24 lig, 28 Kral Kupası, 12 İspanya Süper Kupası, 5 UEFA Süper Kupası, 5 UEFA Şampiyonlar Ligi kupası ve 3 FIFA Dünya Kulüpler Kupası bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!