Le Mans'ta antrenman turları bugün

Güncelleme Tarihi:

Le Mansta antrenman turları bugün
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 07, 2006 12:33

Otomobil sporlarında Le Mans 1000 Kilometre Dayanıklılık Yarışı'nın 2006 sezonu ilk ayağı 9 Nisan Pazar günü İstanbul Park'ta start alacak. İstanbul Park'ta bu sezonun ilk resmi yarışı olan Le Mans'da, 4 farklı kategorideki araçlar aynı anda start alacak ve yarış toplam 6 saat sürecek.

Haberin Devamı

Tamamen dayanıklılık üzerine kurulu Le Mans 1000 Kilometre Dayanıklılık Yarışları, P1 ve P2 kategorileri; Prototip araçlar (Audi R8, Zytek, Dallara) (P=Prototype)ile GT1 ve GT2 kategorileri; Egzotik spor otomobiller GTS (Chrysler Viper GTS R, Ferrari 575 Maranello) ve GT'den (TVR Tuscan, Ferrari 360 Modena, Porsche 996 GT3) oluÅŸuyor.Â

2005 sezonunda, 50 takım, 63 otomobil ve 24 ülkeden toplam 209 pilotun katıldığı yarışlar, dünyanın en geniş katılımlı pist yarışlarından biri olarak biliniyor. Eurosport tarafından yayınlanan ve her ülkede ortalama 200 gazeteci ve fotoğrafçı tarafından izlenen yarışların 2004 yılında dünya çapındaki 27 TV kanalındaki yayın süresi 250 saatten fazla oldu.

İstanbul Park'ta yapılacak yarış, Le Mans Endurance Series'de de sezonun ilk yarışı olacak. Daha sonra Belçika SPA, Almanya Nürburgring, İngiltere Donington ve İtalya Monza pistlerinde koşulacak yarışta şampiyon olacak pilot, efsanevi Le Mans 24 Yarışı'nda start almaya hak kazanacak.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl 12 Kasım'da İstanbul Park'ta yapılan yarışlarda iki Türk pilot Jason Tahincioğlu ve Cemil Çıpa da start almıştı. Petrol Ofisi sponsorluğunda yarışan Jason Tahincioğlu kendi grubunda en iyi ikinci dereceyi elde etmişti. Gulf Oil sponsorluğunda aktör Jean Paul Belmondo'nun oğlu Paul Belmondo'nun takımında start alan Cemil Çıpa ise, dayanıklılık yarışında finişi görememişti.

Organizasyon kapsamında bugün antrenman, yarın sıralama turları atılacak. Yarış ise pazar günü saat 11.30'da başlayıp, 6 saat sürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!