Lauda: Bu arabaları maymunlar da sürer

Güncelleme Tarihi:

Lauda: Bu arabaları maymunlar da sürer
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2001 00:00

Haberin Devamı

Jaguar takımı yöneticisi ve eski dünya F1 şampiyonu Niki Lauda, takımının çok zorlandığı İspanya GP'si sonrası çekiş kontrol sisteminin ve diğer sürücü yardımlarının yeniden kullanılmasını ağır bir dille eleştirdi.

İspanya yarışı öncesi Jaguar takımının her iki sürücüsü de problem yaşamış ve sıralama turlarında başarılı olamayarak 13. (Irwine) ve 20. (de la Rosa) pozisyonları kazanabilmişlerdi.

Yarış sırasında da önce İspanyol de la Rosa, Jordan takımından H.H. Frentzen ile çarpışarak yarışı terk etmiş, daha sonra da Eddie Irwine 8. sıradayken motor problemi yüzünden start / finish düzlüğünde kalmıştı.

Lauda, İtalyan basınına yaptığı açıklamada sürücü yardımlarının kullanılmasının yanlış olduğunu, ancak kural dışı uygulamalara engel olunamadığı için serbest bırakıldığını söyledi.

Lauda kendi yarıştığı zamanlardan örnek vererek şöyle konuştu: "Ben yarışın herhangi bir anında yanlış vites değiştirirsem, ya arkamdakiler beni geçerlerdi, ya da motoru patlatırdım. Ancak şu anda (otomatik vitesler yüzünden) böyle bir hata yapmak imkansız"

Yeni kullanılmaya başlayan yazılım sistemini de eleştiren Lauda, "Formula 1 arabalarını artık bir maymun bile kullanabilir" dedi.

Lauda'ya ilk yanıt şampiyon sürücü Michael Schumacher'den geldi. Alman pilot Lauda'nın söylediklerinin biraz abartılmış olduğunu ve Avusturya'lı eski sürücünün bu tür açıklamalar yapmayı sevdiğini belirterek, şöyle dedi: "Niki belki haklı olabilir, belki de gerçekten bir maymun bile bu arabaları kullanabilir. Ancak herhalde bizim kadar hızlı süremez !"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!