Laporta: Bağımsız bir Katalonya'da Barcelona'yı yönetmek isterim

Güncelleme Tarihi:

Laporta: Bağımsız bir Katalonyada Barcelonayı yönetmek isterim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2006 11:50

İspanya'nın ayrılıkçı bölgelerinden Katalonya'nın takımı olan FC Barcelona kulübünün başkanı Juan Laporta, “Bağımsız bir Katalonya'daki Barcelona'yı yönetmek hoşuma gider” açıklamasında bulundu.

Aşırı katalan milliyetçiliğinin sembollerinden biri olan Barcelona kulübünün başkanı Laporta, Barça TV'ye verdiği demeçte, “Bağımsız, sağlam, demokratik ve Katalancı bir Katalan milletinin ilk spor kulübünün başkanı olmak daha fazla hoşuma gider” şeklinde konuştu.

Öte yandan tarihinde formasına hiç reklam almayan Barcelona, hayır amaçlı olarak bu geleneğini değiştirirken, BM bünyesindeki UNICEF'e destek vermek amacıyla Şampiyonlar Ligi maçlarında UNICEF'in amblemini formasında taşıyacak. Gelecek perşembe günü Newyork'ta UNICEF ile imza atacak olan Barcelona, UNICEF'e yardım için 5 yılda 1.5 milyon Avro bağışta bulunacak.

UNICEF amblemini ilk kez 12 Eylül tarihinde Levski Sofia ile yapılacak Şampiyonlar Ligi maçında taşıyacak olan Barcelona'nın kendisine sponsor almadığını kurumsal bir yardımda bulunduğunu kaydeden Laporta, “Formasına reklam almayan tek kulüp olmamız bize dünyada istediğimizle dayanışma içinde olup, istediğimiz gibi pozisyon almamızı sağlıyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!