L.Sofya’lı Markov’un evinde bomba bulundu

Güncelleme Tarihi:

L.Sofya’lı Markov’un evinde bomba bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Levski Sofya'lı futbolcunun evinin bahçesini sularken, kurulan bombaya rastladı. Polis bombanın yoldan geçern başka birisine yönelik kullanılmak üzere yerleştirilmiş olabileceğini ifade etti.

BEŞİKTAŞ'ın Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda elediği Levski Sofya takımı futbolcusu Georgi Markov'un Sofya'daki evinin bahçesinde, uzaktan kumandalı bomba bulundu. Bulgaristan'ın en pahalı futbolcusu olduğu öne sürülen Markov'un, bahçesini sularken, kurulan bombaya rastladığı ve hemen polisi çağırdığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bilir kişilerce etkisiz duruma getirilen bombanın, telsizle uzaktan kumandalı türünden olup içinde 1.2 kilogram güçlü patlayıcının bulunduğunu kaydedildi.

Olayı soruşturan polis yetkilileri, başkentte yaşayan çok sayıda önemli kişinin geçtiği bir yolun üzerinde bulunan Markov'un evinin bahçesinde kurulan bombanın, yoldan geçen başka birisine yönelik kullanılmak üzere yerleştirilmiş olabileceğini ifade ettiler. Markov da, bombanın kendisi için değil, başka birisi için kurulmuş olduğu yolundaki görüşü paylaşarak, ‘‘Düşmanlarım yok, borçlarım da yok. Bana borçlu olan kişiler var’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!