Kurşunu unutmadım

Güncelleme Tarihi:

Kurşunu unutmadım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2005 02:09

F.Bahçe’nin Ganalı yıldızı, 1996’da G.Saray-F.Bahçe maçı sonrası taraftarların havaya silahla ateş ettiğini unutamadığını belirtti. Asbaşkan Kutlualp, artık Türkiye’de bu tip kutlamaların yapılmadığını söyledi.

GELDİ gelliyor derken, İtalya’da transferi bitiren F.Bahçe, İstanbul’a getirttiği orta saha oyuncusu Stephen Appiah ile dün resmi sözleşme imzaladı. Juventus’tan alınan Ganalı oyuncu, kulüp binasında düzenlenen törenle kendisini 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 5 yıllığına sarı lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Kulüp asbaşkanları Murat Özaydınlı ve Hakan Bilal Kutluap’in de hazır bulunduğu törende konuşan genç oyuncu, İstanbul’da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘Bu takımda çok üst seviyelerde oyuncular var. Yapmamız gereken birlik olarak çok çalışmak ve başarılara imza atmak’ dedi.

Aralık ayında 25 yaşına gireceğini kaydeden Ganalı futbolcu, 1996 yılında Galatasaray’da denenmek üzere İstanbul’a geldiğinin hatırlatılması üzerine, ‘Burada büyük bir mücadele var. Benim için de yapılacak çok iş var. Fenerbahçe Türkiye’nin en iyi kulübü, Avrupa’da da en iyi kulüplerden bir tanesi. İnsan nasıl bilebilir ki, kader bu. 1996’da kısa bir dönem için İstanbul’a geldim, ama bugün yine buradayım. Burada ciddi bir şekilde, çok fazla çalışmalıyım’ dedi.

Bu arada Appiah, 1996’da İstanbul’da bulunurken oynanan bir Galatasaray-Fenerbahçe maçı sonrası taraftarların havaya silahla ateş ettiğini belirtmesi üzerine, Ganalı futbolcunun sözlerini tercüme eden asbaşkan Kutlualp, artık Türkiye’de bu tip kutlamaların yapılmadığını kaydetti. Stephen Appiah, imza törenini izleyen çok sayıda medya mensubuna, imzanın ardından Atatürk büstü önünde poz verdi.

Sarı lacivertlilerin yeni transferi, 4 numaralı formayı giyecek. Dün ev bakan Ganalı futbolcunun bugün İstanbul’dan ayrılacağı, 26 Temmuz Salı günü geri dönerek takıma katılacağı bildirildi.

Stephen Appiah, ‘Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Bu sene Şampiyonlar Ligi’nde de mücadele edecek. Bu yüzden burada oynamak benim için önemli’ dedi. FBTV’de canlı yayın konuğu olan Ganalı futbolcu, kendisine İngiliz, İtalyan ve İspanyol takımlarından da transfer teklifleri geldiğini, ancak F.Bahçe’yi tercih ettiğini söyledi.

Appiah, lakabının ‘fırtına’ veya ‘kasırga’ olduğunu söylerken bu sıfatları, Parma’da oynarken bir Milan maçında sergilediği performansı nedeniyle takıldığını kaydetti.

Futbolda şansa inanmadığını belirten Appiah, F.Bahçe’de giyeceği 4 numaralı forma hakkında ise, daha önce oynadığı Brescia ve Parma’da 4 numara giydiğini, ancak Juventus’ta 4 numaralı formayı Montero’nun giymesi nedeniyle 18 numarayla mücadele ettiğini söyledi.

Hobilerini müzik dinlemek, basketbol seyretmek ve masa tenis oynamak olarak sıralayan Ganalı yıldız, futbol stilini ise, ‘Saha içinde çok çalışkanımdır, iki ayağımı da iyi kullanabiliyorum, tekniğim iyidir, ayrıca her açıdan şut çekebilirim’ diye tarif etti.

1996’da G.Saray’a denenmek için geldiği dönemden Türkiye’de Tugay Kerimoğlu’nun yanı sıra, Moshoeu, Uche ve Okocha’yı hatırladığını vurgulayan Appiah, yeni takım arkadaşlarından ise Anelka, Tuncay, Alex, Aurelio ve Serkan’ın yanı sıra, teknik direktör Daum’u tanıdığını belirtti.

Havaalanında kendisine gösterdiği ilgi nedeniyle sarı lacivertli taraftarlara teşekkür eden Appiah, ‘Onları mutlu etmek için elimden geleni yapacağım’ dedi. Genç oyuncu ayrıca, Fenerium mağazasındaki izlenimlerinin sorulması üzerine de, Fenerbahçe’nin Juventus kadar büyük bir kulüp olduğunu burada anladığını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!