Kupayı Türk bayrağıyla kaldırdı

Güncelleme Tarihi:

Kupayı Türk bayrağıyla kaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2012 18:32

Milli futbolcumuz Arda Turan’ın da formasını giydiği Atletico Madrid, UEFA Avrupa Ligi final maçında bir diğer İspanyol takımı Athletic Bilbao’yu 3-0’lık skorla mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. 93 dakika sahada kalan Arda Turan, takımının ikinci golünde asisti yapan isim oldu. Atletico Madrid, Avrupa Ligi’nde oynadığı son 12 maçını da kazanarak önemli bir rekora imza attı.

Haberin Devamı

Romanya’nın başkenti Bükreş’teki Arena Nationala Stadı’nda oynanan karşılaşmada Atletico Madrid’e kupayı getiren golleri 7. ve 34. dakikalarda Radamel Falcao ile 85. dakikada Diego kaydetti.

 

Karşılaşmaya ilk 11’de başlayan milli futbolcumuz Arda Turan, 93 dakika sahada kaldı. Arda, Falcao’nun attığı ikinci golün de asistini yapan isim oldu.

 

KUPA ATLETICO MADRID'İN / WEB TV


Şampiyonluğu Türk bayrağı ile kutladı

 

Karşılaşmanın sonunda düzenlenen kupa töreninde Atletico Madridli oyuncular büyük coşku yaşadı. Arda, maç sonunda büyük bir sevinç yaşarken, kupa törenine göğsüne astığı Türk bayrağıyla katıldı.

 

Haberin Devamı

ARDA TURAN KUPAYI TÜRK BAYRAĞI İLE KALDIRDI / Foto Galeri

Arda Turan: "Kupayı Mehmet Ağar'a hediye ediyorum"

Kupaya ulaştıkları için çok mutlu olduklarını belirten milli futbolcumuz; "Allaha şükürler olsun Türk bayrağı ile oraya çıkmak en çok istediğim şeydi. Duygularımı ifade etmeye kelimeler yetmez. Ailemi, annemi, babamı gururlandırdığım için çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

İŞTE MAÇIN GOLLERİ / WEB TV

Athletic Bilbao karşısında 2 gol atarak Madrid ekibinin şampiyonluğa ulaşmasında büyük bir pay sahibi olan Radamel Falcao ile ilgili sorulan bir soruya Arda; "Çok önemli bir oyuncu, çok büyük bir yıldız. İşine çok sadık bir insan. Bizim takımımızın hepsi yıldız. Juanfran'dan Miranda'ya Adrian'dan Diego'ya herkes üzerine düşeni yapıyor. Bazen profesyonelliğin yanında amatör ruhla savaşmak da gerekiyor. Bugün hepimiz bunu yaptık. Bu başarı da herkesin payı büyük, inanılmaz bir takıma sahibiz." şeklinde cevap verdi.

MAÇTAN KARELER

Geçtiğimiz sezonda bu yana performansını çok geliştirdiği söylenen Arda; "Artık geride kalan şeyler, çok fazla konuşmak istemiyorum ama psikolojik etkenler çok önemli. Antonio Lopez, takım kaptanı, 1 senedir sakat. Kimse ses çıkarmıyor. Başarı da psikolojik etkenler çok önemli." yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Kupayı şu anda cezaevinde bulunan Mehmet Ağar'a hediye etmek istediğini söyleyen Arda; "Buradan sevgili Mehmet Ağar'a da selamlar olsun. Beni çok severdi ve burada olmak isterdi. Kendisine armağan olsun bu kupa. Yanlış anlaşılmasın, siyasi kimliğiyle alakalı bir durum değil. Sadece çok sevdiğim bir abimdir ve iyi bir Galatasaraylıdır. Ona da selamlarımı iletiyorum." şeklinde konuştu.

2. kupa Arda Turan'dan

 

Daha önce milli futbolcu Fatih Tekke 2007-2008 sezonunda Rus ekibi Zenit Petersburg ile UEFA Kupası'nı kazanmıştı. Fatih Tekke, yabancı bir takım ile Avrupa Kupası kazanan ilk Türk oyuncu olmuştu. Arda Turan da Atletico Madrid ile birlikte UEFA Kupası'nı kazanarak 2. kez bu kupayı yabancı bir takımda kazanan Türk oyuncu oldu.

 

Haberin Devamı

Yok böyle bir rekor!

 

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 19 maça çıkan Atletico Madrid, bunların 17'sini kazanma başarısı gösterdi. I Grubu'nda sadece Udinese'ye yenilen Madrid, bir sonraki maç da deplasmanda Rennes ile 1-1 berabere kalmıştı. Arda'lı Madrid, 17 galibiyetin 12'ini üst üste alarak muhteşem bir rekora da imza atmış oldu.

 

19 tesadüfü!

 

Athletic Bilbao'yu yenerek UEFA Kupası'nı alan Madrid takımının kalesini 19 yaşındaki Belçikalı kaleci Thibaut Courtois koruyor. Atletico Madrid, 2 yıl önce de UEFA Kupası'nı kazandığında kalesini şimdilerde Manchester United'da forma giyen De Gea koruyordu. İspanyol kaleci, Atletico Madrid ile UEFA Kupası'nı aldığı sezon 19 yaşındaydı.

 

Haberin Devamı

Kupa koleksiyoncusu Radamel Falcao

 

UEFA Şampiyonu Atletico Madrid'in en önemli gol silahı olan Radamel Falcao, geçtiğimiz sezonda Portekiz takımı Porto ile UEFA Şampiyonu olmuştu. Falcao ayrıca geçen sezon Porto ile Portekiz Ligi ve Portekiz Kupası'nı da kazanmıştı.

 

Gözyaşları sel oldu

 

Maç sonrasında sahada göz yaşları adeta sel oldu. Bir yanda sevinç bir yanda da üzüntü vardı. Atletico Madrid'li oyuncular ve teknik direktör Simone mutluluk göz yaşları döktüler. Ancak Athletic Bilbao'lu oyuncular ise üzüntülerinden sahada ağladılar.

MAÇTAN DAKİKALAR

- Dakika 85: Diego'nun attığı golle Madrid farkı 3'e çıkardı ve Bilbao'nun tüm umutlarını tüketti. 3-0
- Dakika 81:
Milli futbolcumuzun, rakibi ile girdiği ikili mücadele sonrasında kaşı açıldı. Arda tedavi için kenara geldi.
- Dakika 50: Arda Turan, sol kanattan ortasını yaptı ama topla Falcao'yu buluşturamadı.
- Dakika 34: Arda'nın pasında topla buluşan Falcao farkı 2'ye çıkardı. 2-0
- Dakika 24:
Muniain, yaklaşık 30 metreden sert vurdu ama kaleci Courtois'i geçemedi.
- Dakika 19: Sahaya bir taraftar girdi. Güvenlik güçleri hemen sahaya giren kişiyi kenara çıkardı.
- Dakika 18: Diego, uzaklardan sert vurdu ama top yandan auta çıktı.
- Dakika 7: Falcao sağ kanattan içeri girdi ve çok mükemmel bir şutla Atletico Madrid'i 1-0 öne geçirdi.
- Dakika 6:
Adrian sağ kanattn içeriye girdi, pasını çıkardı ama Diego istediği gibi vuramadı...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!