Kupayı Cimbomlu küçükler kaptı

Güncelleme Tarihi:

Kupayı Cimbomlu küçükler kaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu ile DanoneSA'nın düzenlediği 10 - 12 yaş Birinci Lig Danone Kupası finalinde Trabzonspor'la Galatasaray çekişti.

Birinci Lig 10-12 Yaş Grubu Petit Danone Kupası finali pazar günü Ali Sami Yen Stadı'nda yapıldı. DanoneSA ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen turnuvaya 15 takım katıldı. Kupayı Trabzonspor'u 2-1 yenen Galatasaray kazandı. Galatasaray, 28 Mayıs'ta Paris'te dördüncüsü düzenlenecek uluslarası Danone Nations Cup'ta ülkemizi temsil edecek.

Petit Danone Kupası, Birinci Lig'deki kulüplerin 10-12 yaş grubu takımlarını ilk kez ulusal boyutta bir turnuvaya dahil etti. Daha önce bu takımlar kendi illerinde hazırlık maçları yapmakla yetiniyordu.

Şampiyonayı Petit Danone ambalajıyla stadyuma gelenlerle, Çocuk Esirgeme Kurumu ve deprem bölgelerinden gelen yüzlerce çocuk izledi. Galatasaraylı, Trabzonsporlu, Beşiktaşlı, Fenerbahçeli çocuklar tribünlerde dostluk havası içinde maçları izledi. Şeref tribününde de önemli konuklar vardı: Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Milli Takımlar antrenörü Rıza Çalımbay, Gazeteci Ziya Şengül ve Hıncal Uluç.

Minikler bir yarı sahada 9'ar kişilik takımlarla mücadele etti. Maçın ilk yarısında (15 dakika) herkes Trabzonsporun sol kanadını dağıtan 7 numaralı Aydın'ı konuştu. Nitekim ilk gol Aydın'ın pasını iyi değerlendiren Uğur'dan geldi. Hıncal Uluç da espiriyi patlattı: ‘‘İşte en küçük Cimbom!’ Minikler maç bittikten sonra, önce birbirlerine, sonra hocalarına sonra da el ele tribünlere koştu. Galatasaray ve Trabzonspor kupalarını Futbol Federasyonu başkanı Haluk Ulusoy'dan aldı. Ulusoy gözyaşlarını tutamayan Trabzonsporlu futbolcuları teselli etti.

Maçtan sonra Yaşar bir konser vererek, boş tiribünlere playback yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!