Kupa öncesi son adım

Güncelleme Tarihi:

Kupa öncesi son adım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2012 11:38

Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kupası'nda final oynayacak Fenerbahçe Kadın Takımı'nın hedefi Avrupa şampiyonluğu.

Kupada finale yükselerek tarihi bir başarıya imza atan sarı-lacivertli ekip, finaldeki Rus rakibi Dalenergosetproekt Vladivostok takımı ile ilk maçını 6 Mayıs Pazar günü Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda yapacak.

Final turunda rövanş mücadelesi ise 19 Mayıs Cumartesi günü Moskova'da yapılacak.

Fenerbahçe Kulübü Masa Tenisi Şube Kaptanı Gürhan Yaldız, önemli bir başarı elde ederek geldikleri finalde kupaya uzanmak istediklerini ifade etti.

Süper Lig'de lider olduklarını kaydederek, takımın moralinin üst düzeyde olduğunu bildiren Yaldız, ilk maçta avantajlı bir skor elde etmek istediklerini belirterek, “Rakip, tanıdığımız bir ekip. Her biri milli takımlarda görev yapan oyuncuları var. Bizim sporcularımızla daha önce Avrupa arenasında karşılaştılar. İlk maçı iyi bir skorla kazanıp, rövanş için avantaj elde edip, kupayı kaldırmak için Rusya'ya gitmek istiyoruz. Oyuncularımızın sakatlıkları iyileşme sürecini tamamlamak üzere. Oyunumuzu ve skoru etkileyecek önemli bir sakatımız yok” şeklinde konuştu.

“Hedef, 3 kupa”

Avrupa şampiyonluğunun kendileri için çok önemli olduğunu anlatan Gürhan Yaldız, sarı-lacivertli kulübe bir ay içerisinde 3 kupa kazandırmak istediklerini söyledi.

ETTU Kupası'nda final müsabakalarının ardından önce Süper Lig'in son etabına çıkacaklarını, 30 Mayıs'ta da Türkiye Kupası mücadelesi vereceklerini belirten Yaldız, “Kadın takımımız Süper Lig'i almış bir vaziyette. Sonrasında da Türkiye Kupası var. Türkiye Kupası'nda da sorun yaşayacağımızı sanmıyorum. Bizim için önemli olan Avrupa kupası. Lig, Avrupa ve Türkiye Kupası olmak üzere, bir ay içinde üç kupayı kazanmak istiyoruz” dedi.

Avrupa şampiyonlarını eledi

Fenerbahçe Kadın Masa Tenisi Takımı, final öncesi son iki turda Avrupa şampiyonluğu unvanları bulunan takımları eleyerek başarılı bir performans ortaya koydu.

Çeyrek finalde Hollanda'nın Lybrae Consultants Heerlen takımını 3-2 ve 3-2'lik galibiyetlerle eleyen sarı-lacivertliler, yarı finalde ise İstanbul'da 3-1 yendiği İspanyol rakibi UCAM Cartagena'ya deplasmanda 3-2 yenilerek finalist oldu.

ETTU Kupası'nda ilk turda Rus ekip Sdushor'u 3-0 yenerek çeyrek finale yükselen Fenerbahçe, zorlu maç takvimini başarılı sonuçlarla geçerek, finale geldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!