Kupa Gençler'in: 6-3

Güncelleme Tarihi:

Kupa Gençlerin: 6-3
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2001 00:00


Sadi Kemal YAŞAR
Haberin Devamı

Normal süre 2-2 bitti, Fener penaltılarla yıkıldı

Sağanak yağmur altındaki maçta Johnson'la öne geçen F.Bahçe, M'Bayo ve Ümit Karan'ın gollerine engel olamadı. Andersson'un golü maçı uzatmaya taşıdı. Uzatmada gol çıkmadı.

Penaltılarda Ogün ve Serhat'ın vuruşlarında gole izin vermeyen Patrick, G.Birliği'ne 14 yıl sonra 2. kez kupayı getirdi. Başkent ekibi, UEFA Kupası biletini cebine indirdi.

Meeuvs tribündeydi

G.BİRLİĞİ'nin önümüzdeki sezon için prensip anlaşmasına vardığı Belçikalı teknik direktör Walter Meeuvs dünkü karşılaşmayı izleyenler arasındaydı.

Tam 18 yıllık bir özlemdi Türkiye Kupası F.Bahçe için... 1992-83 sezonundan beri hasretini çekiyordu. Olmuyor, olmuyor olmuyordu... Kimi zaman şanssızlık, kimi zaman beceriksizlik önünü kesiyordu. Yine olmadı. F.Bahçe ile G.Birliği'nin Kayseri'deki final randevusunun normal süresi 2-2 sona erdi. Uzatma dakikalarında da sonuç değişmedi. G.Birliği'ne penaltı vuruşları sonunda 6-3'lük skorla boyun eğen F.Bahçe, umutlarını bir başka bahara bıraktı. Başkent'in güçlü temsilcisi, kupayı 14 yıl sonra 2. kez müzesine götürdü ve UEFA Kupası biletini cebine koydu.

DAKİKA 6 (GOL): Revivo'nin kullandığı serbest vuruşta Johnson ceza sahası içinde topu kafayla yere vurdurarak Kaleci Patrick'in solundan filelerle buluşturdu: 1-0.

DAKİKA 13 (GOL): Ferdi-Ümit Karan paslaşmasında, Ferdi topu M'Bayo'ya çıkardı. M'Bayo, plase bir vuruşla topu Rüştü'nün altından filelere gönderdi: 1-1.

DAKİKA 32: Baliç'in kale çizgisine yakın bir noktadan uzunlama pasında Anderson, kaleci Patrick'in hemen yanından topa kafayla sert vurdu. Patrick, güzel bir refleksle gole izin vermedi.

İKİNCİ YARI

DAKİKA 56 (GOL): Kona'nın sağdan ortasında topla ceza alanında buluşan Ümit Karan, yakın mesafeden topu ağlara yollayıp, G.Birliği'ni öne geçirdi: 2-1.

DAKİKA 62: Revivo'nun sağdan kullandığı serbest atışta G.Birliği defansı tehlikeyi uzaklaştıramadı. Topu önünde bulan Baliç, yaklaşık 25 metreden ve çapraz pozisyonda kaleyi yokladı. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

DAKİKA 67 (GOL): Sağ ceza alanına giren Lazetiç, pasını daha uygun durumdaki Andersson'a çıkardı. İsveçli futbolcu da F.Bahçe'ye eşitliği getiren golü kaydetti: 2-2.

DAKİKA 84: Rapaiç'in kullandığı serbest atışta ceza alanında topa yükselen Baliç kafayı vuramayınca, meşin yuvarlak Patrick'in boşalttığı kalenin yanından auta çıktı.

Normal süresi 2-2 sona eren karşılaşma uzatmaya gitti.

DAKİKA 99: Orta sahadan atılan uzan para hareketlenen Johnson kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vurmakta gecikince defans topu kornere atarak tehlikeyi uzaklaştırdı. Tarafların çabası sonuç değiştirmeyince ilk uzatma devresi de 2-2 sona erdi.

Uzatmanın ikinci devresinde de sonuç değişmeyince karşılaşmada penaltı atışlarına gidildi.

PENALTILAR

G.Birliği'nin başarılı kalecisi Patrick, Ogün ve Serhat'ın penaltı vuruşlarını çıkarırken, Kona, Thomas, İsmail Güldüren ve Tolga ile penaltıları gole çeviren Başkent ekibi, Türkiye Kupası'nı ikinci kez müzesine götürdü.

İŞTE TARİHİ PENALTILAR

F.BAHÇE

Ogün (-)

Rapaiç (+)

Serhat (-)

G.BİRLİĞİ

Kona (+)

Thomas (+)

İsmail G. (+)

Tolga (+)

STAT: Kayseri Atatürk

F.BAHÇE

1 Rüştü (**)

4 Mustafa (*)

30 M.Mirkoviç (**)

6 Z.Mirkoviç (*)

17 Lazetiç (**)

3 Ogün (*)

28 Johnson (***)

20 (Dk.105 Yusuf *)

10 Revivo (***)

8 (Dk.79 Rapaiç *)

18 Abdullah (*)

11 Baliç (*)

9 (Dk.101 Serhat *)

19 Andersson (**)

G.BİRLİĞİ

1 Patrick (****)

23 Tolga (***)

14 Beyhan (**)

3 İsmail G. (***)

17 M'Bayo (***)

35 (Dk.91 Serkan **)

28 Ferdi (***)

8 Thomas (***)

2 Phiri (***)

77 (Dk.68 Mustafa G. **)

7 Mehmet (**)

38 (Dk.114 İsmail D)

11 Kona (***)

9 Ü.Karan (***)

HAKEMLER

Ali Aydın (**)

Turgay Güdü (**)

Metin Suyabakan (**)

GOL

DAKİKA 6: Johnson

DAKİKA 13: M'Bayo

DAKİKA 56: Ümit Karan

DAKİKA 67: Andersson

KART

Dk. 36: Johnson

Dk. 44: Thomas

Dk. 71: İsmail Güldüren

Dk. 73:

Beyhan

Dk. 103: M.Gönden

Dk. 109: Ferdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!