Kupa’da taç günü

Güncelleme Tarihi:

Kupa’da taç günü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2002 01:46

17. Dünya Kupası bugün oynanacak final maçıyla sona erecek. Yokohama'nın Uluslararası Stadı'nda saat 14.00'da başlayacak final maçını ünlü İtalyan hakem Collina yönetecek.

FİNAL MAÇI YOKOHAMA’DA

Futbolda yaklaşık 1 ay süren heyecan kasırgası, 17. Dünya Kupası bugün sona eriyor. İlk kez Asya'da gerçekleştirilen ve Japonya ile G.Kore'nin evsahipliği yaptığı kupada şampiyon bugün Brezilya ile Almanya arasında oynanacak final maçıyla belirlenecek. Japonya'daki Yokohama Uluslararası Stadı'ndaki karşılaşma saat 14.00'te başlayacak. İtalyan hakem Pierluigi Collina'nın yöneteceği mücadeleyi TRT-1 ile DigiTürk naklen yayınlayacak.

PANZERLER’DE BALLACK YOK

Kupayı en çok kazanan takım olan Brezilya, şampiyonlukla bu rekorunu 5 keze çıkarmayı hedefliyor. Almanya'nın amacı ise 4. şampiyonlukla Brezilya'nın rekoruna ortak olmak. Rekortmen iki takım ilk kez finalde karşı karşıya gelecek. Almanya'nın kilit isimlerinden Michael Ballack cezalı olduğu için finalde yok. Brezilya'da ise Cafu, Dünya Kupası tarihinde 3 finalde forma giyen ilk futbolcu unvanını alacak. Eğer maç uzatmaya gider ve Altın Gol atılırsa, bu da Kupa finalinde ilk kez olacak.


BREZİLYA


1-Marcos

3-Lucio

5-Edmilson

4-Roque Junior

2-Cafu

8-Gilberto Silva

15-Kleberson

11-Ronaldinho

6-Roberto Carlos

9-Ronaldo

10-Rivaldo



Teknik Direktör: L.FELİPE SCOLARİ


ALMANYA


1-Kahn

22-Frings

2-Linke

5-Ramelow

21-Metzelder

19-Schneider

16-Jeremies

8-Hamann

17-Bode

7-Neuville

11-Klose



Teknik Direktör: RUDİ VÖLLER


MAÇ SAATİ: 14.00

TV:TRT 1 Digitürk
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!