Kumite'de Türkiye Avrupa Şampiyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Kumitede Türkiye Avrupa Şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2001 00:00


Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da bugün başlayan 36. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda, Türkiye Bayan Milli Takımı, kumitede Avrupa şampiyonu oldu.
Haberin Devamı

Yıldız Aras, Leyla Gedik, Nurhan Fırat ve Meral Ölmez’den oluşan Bayan Kumite Milli Takımı, ilk turda İtalya’yı, ikinci turda Almanya’yı, üçüncü turda da Fransa’yı yenerek finale kaldı. Finalde İngiltere ile karşılaşan Bayan Milli Takımı, bu karşılaşmayı da kazanarak altın madalyanın sahibi oldu.

Erkek Kumite Milli Takımı ise ilk turda Yugoslavya’yı yenmesine rağmen, ikinci turda İspanya’ya, üçüncü turda da İngiltere’ye yenilerek şampiyonadan elendi.

Şampiyonanın sabah seansında yapılan müsabakalarda ise Türkiye Erkek Milli Takımı, katada Avrupa üçüncülüğünü kazanmıştı. İlk turda Almanya’yı geçen Milli Takım, ikinci turda İtalya’ya yenilmesine karşın, üçüncülük maçında Yunanistan’ı yenmeyi başararak bronz madalyanın sahibi oldu.

39 ülkeden yaklaşık 1000 sporcunun katıldığı Avrupa Şampiyonası’na yarın kata ve kumitede ferdi karşılaşmalarıyla devam edilecek. Şampiyona, pazar günü sona erecek.
(aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!