Kulüplerin ceza alması bizi ilgilendirmez

Güncelleme Tarihi:

Kulüplerin ceza alması bizi ilgilendirmez
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2013 01:36

Demirören, F.Bahçe ve Beşiktaş’ın savunmaları için bu yorumu yaptı:“Türk futbolu ile TFF ilgilenir. Kulüpler haklarını savunurlar ya da savunamazlar, cezalarını alırlar veya alamazlar. Yeter ki Türk futboluna bir şey olmasın, ceza gelmesin.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu 298 delegeden 207’sinin katılımıyla Ankara’da yapıldı.
Divan Kurulu Başkanlığı’nı, Eskişehirspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal’ın yaptığı genel kurulda TFF Başkanı Yıldırım Demirören eleştirilere yanıt verdi.
F.Bahçe ve Beşiktaş ile bu külüplerin yönetimindeki 7 kişinin UEFA Disiplin Kurulu’na sevki sonrası, UEFA’yla gerekli görüşmeleri yaptıklarını söyleyen Demirören, “Türk futbolu ile federasyon ilgilenir. Diğerleri, kulüplerin kendi davalarıdır. Taraf olamayız. Kulüpler hakkını savunur ya da savunamaz, ceza alır veya almaz. Bu bizi ilgilendirmez. Yeter ki Türk futboluna ceza gelmesin. Fenerbahçe ve Beşiktaş, savunmalarını yapacak” şeklinde konuştu.

‘HER KULÜBÜN MAÇINI GİDER SEYREDERİM’

Haberin Devamı

ESKİ başkanlardan Kemal Ulusu’nun, eleştirileri ve “Yıldırım Demirören maçlara gitmiyor” açıklamasına tepki gösteren Demirören, “Benim ve federasyonun gücü burada kalan arkadaşlardır, terk edip gidenler değil. Onlar adam konuşturur. Konuşturdukları adam da federasyonun parasını alıp 3 ay Bodrum’da tatil yapan Kemal Başkan” dedi ve şöyle devam etti:
“Ben her Beşiktaş, Trabzonspor ve Fenerbahçe maçına giderim. Tarihte 14 yaş altı final maçına giden ilk başkan benim. Büyük maçlara gitmekle hiçbir şey olmuyor. Bizim derdimiz alt yapı. Futbolun da temizlenmesi gerek. Önce onlar temizlenecek. Ben ve arkadaşlarımın veremeyeceği hesap yok.”

100 YAŞINDA ZİRVEDE BİR MİLLİ TAKIM

DEMİRÖREN, “2023 yılında 100. yılını dünyanın zirvesinde kutlayan bir milli takım yaratmak istiyoruz” dedi. 20 Yaş Altı Dünya Kupası ev sahipliğinin gururunu yaşadıklarını belirten Demirören, “190 ülkede 600 milyon kişinin televizyondan organizasyonu izlemesi bekleniyor. 20 Yaş Altı Dünya Kupası, 2020 Olimpiyatları’nı alabilmemiz için önemli. TFF olarak organizasyona hazırız. Neden dünya kupasına ev sahipliği yapmayalım?” dedi.

TFF BÜTÇESİ 307 MİLYON LİRA

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yönetim ve denetim kurullarının 1 Haziran 2012-31 Mayıs 2013 dönemi hesap ile faaliyetleri oy birliğiyle ibra edildi. TFF bütçesi 307 milyon 72 bin 332 lira olarak kabul edilirken, gerektiğinde bütçe tadilleri yapmak ve taşınmaz alımı ve satımı, ayni haklar tesisi için yönetim kuruluna yetki verildi.

Haberin Devamı

NE DEMİŞLERDi?

YILDIRIM DEMİRÖREN:   Teşekkür bekliyoruz

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Avrupa kupalarında çeyrek finale yükselen Galatasaray ve Fenerbahçe’yi tebrik ederken ikisinden de teşekkür beklediğini açıklamıştı. Demirören, “Bir sene öncesinde Türkiye’de Milli Takım dahil takımlarımızın Avrupa kupalarına gitmeyeceğinin kesin, kaç sene katılmayacakları konusunda ise toto oynanıyordu. Bugün iki büyük takımımız finale koşuyor. Burada federasyonumuzun çizdiği rota takdir topluyor ve teşekkür bekliyor” demişti.

SERVET YARDIMCI: Düşme ve puan silme yok

UEFA yetkilileriyle görüşen TFF İkinci Başkanvekili Servet Yardımcı, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın küme düşmesinin veya puan silinmesinin kesinlikle sözkonusu olmadığını belirterek, “Federasyona da herhangi bir ceza verilmesi mümkün değil” demişti. Yardımcı, UEFA Disiplin Kurulu’nun alacağı olumsuz bir kararın TFF’nin daha önce verdiği kararı etkilemeyeceğiğini aktarırken, daha sonra yaptığı bir başka açıklamada ise pembe bir tablonun olmadığını da kaydetmişti.

Haberin Devamı

Aysal: Bu kararı alanlar değişir

FUTBOL Federasyo-nu’nun yabancı sayısı ile ilgili kararına sert tepki gösteren Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, “Bu karar değiştirilmelidir. Değişmezse, kararı alanlar değişir” dedi.

Futbolumuz geriye gider

Kararın açıklanması sonrası görüşlerini dile getiren Aysal şöyle konuştu:
“Bu Türk futbolunu geriye götürecek bir karar. Bilinçli alınmış bir karar olamaz. Hiçbir Türk takımı tribünde otursun diye 4 yabancı bulunduramaz. Bu kararın değişmesi gerektiğine inanıyorum. Aksi halde bu kararı alanlar değişecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!