Küllerinden doğan adam: Hakan

Güncelleme Tarihi:

Küllerinden doğan adam: Hakan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2001 02:28

İtalyanlar golcümüzü mitoloji kahramanı Phoenix'e benzetti. İnter'de kadroya giremeyen ve UEFA listesine bile adı yazılmayan Hakan Şükür'ün Slovakya'ya attığı golle Türkiye'yi Dünya Kupası'nın eşiğine getirdiği ifade edildi. Gazeteler, usta golcünün İnter'e ‘‘Ben hala varım’’ mesajını yolladığını yazdı.

ÖVGÜLER YAĞDI

İtalyan Basını Türkiye'nin Slovakya'yı deplasmanda 1-0 yenerek grubundaki iddiasını sürdürmesine geniş yer ayırdı. Yüksek tirajlı gazeteler özellikle Hakan Şükür'e övgüler yağdırarak, maçın kahramanı olduğunu değindi ve mitolojik kahraman Phoenix'e benzetti.

ASLANLAR GİBİ

La Gazetta Dello Sport Gazetesi, İnter'de kendisine yer bulamayan ve hatta UEFA Kupası listesine bile giremeyen Hakan Şükür'ün Slovakya karşısında maçın kralı olduğunu belirterek, ‘‘Sahanın her yerinde o vardı. Son dakikalarda aslanlar gibi kalesini de savundu’’ yorumunu yaptı.

ESKİ GÜNLERİ

Corriera Dello Sport Gazetesi ise Hakan Şükür'ün kafa golünün Türkiye'ye dördüncü grupta İsveç mücadelesinden kopartmadığını vurgulayarak, ‘‘Hakan Şükür attığı gollerle Türkiye'yi Dünya Kupası'na taşıyor. Eski günlerini anımsatan bir oyun sergiledi’’ değerlendirmesini yaptı.

3 ALTIN PUAN

Tutto Sport Gazetesi, Hakan'ın deplasmanda attığı golle Türkiye'ye 3 altın puan kazandırdığına dikkat çekerek, İnter'de safdışı kalan Türk golcünün Türk milli takımında her zamanki gibi görevini yaptıktan sonra kulübüne ‘‘Ben hala varım’’ mesajı gönderdiğine değindi.

Phoenix'in öyküsü

Arabistan çöllerinde yaşadığı varsayılan Phoenix, Mısır mitolojisinde ‘‘Zümrüt-ü Anka Kuşu’’ olarak biliniyor. Phoneix 500 yaşına geldiği zaman kendini bir ateşte yakıyor

ve küllerinden yeniden doğuyor. Ölümden sonra yeniden hayata geçişin simgesi. Bir bakıma ölümsüzlük sembolü... Hristiyan edebiyatında çok sık kullanılan bir obje..
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!