Kral benim kavgası

Güncelleme Tarihi:

Kral benim kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2001 00:00


Haberin Devamı

Shaquille O'Neal ile Kobe Bryant'ın çekişmesi korkutuyor

NBA'in ünlü takımı L.A. Lakers’te Bryant, ‘‘Şut çekme. O'Neal'a pas ver’’ uyarılarını duymazlıktan geliyor. O'Neal ise, ‘‘Ben bir numara değilsem, takıma göz kulak olmuyorum’’ restini çekiyor.

GEÇEN yılın NBA şampiyonu olan Lakers'ın iki dev oyuncusu Shaquille O'Neal ile Kobe Bryant fena halde kapıştı. İki oyuncunun yıllardır süregelen ‘‘en büyük benim’’ çekişmesi geçtiğimiz günlerde oynanan Cleveland Cavaliers maçında daha da netleşti.

5 YIL ÖNCE

The New York Times Sports Sunday'in ilk sayfadan verdiği habere göre, Lakers yaklaşık beş yıldır huzursuz. O'Neal ve Bryant, 1996 yılında Los Angeles'a geldi. O tarihte Bryant 18'indeydi ve takımın en iyi oyuncusu olmayı hedefliyordu. Orlando'da aradığını bulamayan ve Lakers'da yeni bir başlangıç yapan O'Neal ise 24 yaşındaydı.

RESTLEŞME

Hırslarını, öfkelerini gizlemediler ve hiçbir ortak özelliği olmayan ünlü oyuncular, iki yılda düşman kesildi. Bryant, ‘‘Şut çekme. O'Neal'a pas ver’’ uyarılarını duymazlıktan gelirken, O'Neal, ‘‘Ben bir numara değilsem, takıma göz kulak olmuyorum’’ diye çıkıştı. Shaquille O'Neal, Bryant'ın teke tek oyununa hiç kimsenin ses çıkarmamasına müthiş sinirleniyordu. Lakers'ın sahibi Jerry Buss, Bryant'ın dört mevsim daha oynamasını isterken, antrenör Phil Jackson genç oyuncunun yanlışları sonrasında azarlıyordu. Ancak Bryant bildiğini okuyor ve ters cevaplar veriyordu.

İSYANLARDA

O'Neal 88.5 milyon dolarlık sözleşmeyle 6 sezon daha Lakers forması giyecek. Bryant'ın daha genç olması ve O'Neal'ın vedasından sonra da muhtemelen takımda kalma olasılığı nedeniyle, yöneticilerin takımın geleceğini düşünmek yerine genç oyuncunun gönlünü hoş tutmaya çalıştıkları söyleniyor.

Kobe Bryant ise tam anlamıyla isyanlarda. Shaquille O'Neal'ın, ‘‘Bu velede doğruyu öğretmek gerekli’’ tarzı eleştirilerinden gına gelen Bryant, en etkin oyuncunun hassaslığını ve güvensizliğini, kendisinin ne denli büyük bir yetenek olduğunu farkedememesini ve işbirliğine gitmemesini anlayamıyor. Bryant'ın menajeri Arn Tellem, ‘‘Her iki oyuncu da mesleklerini Los Angeles'ta noktalayacaklar. Kobe ve Shaq birlikte çok daha iyiler’’ yorumunu getirdi.

YARIŞ ETTİLER

Batı Konferansı Pasif Grubu'nda mücadele eden Lakers, oynadığı 40 maçta 26 galibiyet elde etti. Shaquille O'Neal, Cleveland maçında en parlak performanslarından birini çıkarıp, 34 sayıya imza attı. Dördüncü çeyrekte maça katılan Kobe Bryant ise 32 skor kaydetti. Antrenör Jackson maç sonunda her ikisinin de başarılı bir oyun sergilediğini belirtti. Maç sırasında her şey yolundaydı. Basket kaydedildikçe her zamanki gibi şakalaşıyorlardı.

BİZ BİR EKİBİZ

Ancak maçtan sonra Shaq olağanüstü sinirliydi. Gazetecilere aldırış etmeden soyunma odasını öfkeyle terketti. 1980'lerin ünlü oyun kurucusu Magic Johnson'ın tahtına oturacağı söylenen Kobe Bryant ise maçtan sonra şöyle konuştu: ‘‘Shaq'ın topu almasını, götürmesini istedim. Büyük oyuncu mutsuz olamaz. Kazanmak istiyorum. O da kazanmak istiyor. Birlikte oynacağız ve maça odaklanacağız. Kim ne derse desin biz bir ekibiz.’’

SHAQUILLE O'NEAL

6 Mart 1972'de New Jersey'de doğdu. Kolej yıllarında 3 yıl boyunca Louisona State'de oynadı. 1992 yılında Orlando Magic tarafından 1. turda draft edildi. 4 yıl aralıksız bu takımın formasını giydi. Daha sonra 1996 yılında Los Angeles Lakers'a transfer oldu.

BAŞARILARI

1999/2000 sezonunda NBA şampiyonluğu

1996 Atlanta'da Olimpiyat şampiyonluğu

1994'de ABD takımı ile Dünya şampiyonluğu

1999/2000 sezonunda hem normal sezonda, hem de play off'larda MVP seçildi.

1993 yılında NBA'de Yılın Çaylağı seçildi.

1998 ve 2000 yıllarında NBA'in En İyi 5'ine seçildi.

KOBE BRYANT

23 Ağustos 1978 Philadelphia doğumlu. NBA tarihinde NCAA'de oynamadan NBA'e gelen ilk ABD'li oyuncu.

1996 yılında Charlotte takım tarafından draf edildi. Aynı yıl Vlade Divac ile takas edilerek Lakers'a geldi.

BAŞARILARI

1999/2000'de NBA şampiyonluğu

1999/2000'de NBA'in En İyi Savunma 5'ine seçildi.

1999/2000'de NBA'in En İyi 2. 5'ine seçildi.

1996/97'de NBA'de Çaylak Oyuncular 5'ine seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!