Kozumuz orta saha

Güncelleme Tarihi:

Kozumuz orta saha
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2009 00:00

Fatih Terim, İspanya karşısında rakibi kalemize döndürmemeye ve şuta müsaade etmemeye çalışacaklarını söyledi, "Sıkıntılarımız var ama ben orta sahamıza güveniyorum" dedi.

DÜNYA Kupası Grup Elemeleri’nde İspanya ile oynayacağımız maçlar öncesi Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, sakatların fazlalığına rağmen bahanelerin arkasına sığınmayacaklarını ve kozlarının orta saha olduğunu dile getirdi. İspanya’ya oynama şansı tanımamaları gerektiğini ve orta alanda yapacakları baskıyla rakibin direncini kırmayı hedeflediklerini dile getiren ve NTV Spor’a konuşan Terim, şöyle devam etti:

" Savunmada sıkıntılarımız var. 80 bin seyirci, tarihi Bernabeu Stadı. Şimdi böyle bir atmosferde bu bir fırsat olmalı. Stoperde tecrübeli Emre Aşık var. Genç Eren var, çabuk ve iyi markajcı İbrahim Kaş var. Hakan Balta oynayabilir. Ama ne olursa olsun David Villa ve Torres’in çok yetenekli olduğu gerçeği var. Böyle bir takıma zaten adam markajı intihar demektir. Yaklaştıkça döndürmeyen ve şuta müsade etmeyen bir ortam onları bozacaktır. Onlar gelmeden oraya bir ’dalgakıran’ koyacağız. Bunun en başta gelen ismi Mehmet Aurelio. En önemli kozumuz orta sahamız olacak.

A planımızla oynayacağız

Bizim orta sahamız da en az onlar kadar mücadele eden bir orta saha. Baktığımız zaman Aurelio, Emre, Arda, Tuncay gibi çok önemli oyuncularımız var. Biz de dirençliyiz. Taktik anlayış ön plana çıkacaktır. Yani çok basit bir şey var, bırakırsak oynarlar. İspanya takımını bırakırsanız oynarlar. En azından kalenizden en uzak yerde bırakabilirsiniz. Ancak yaklaştıkça biraz daha sıkı markaj yapmamız lazım.

David Villa her platformda gol atıyor, Torres’i zaten biliyoruz. Bundan sonra maça kadar hem teorik olarak, hem bireysel olarak, müthiş bir alışverişimiz olacak. Tabi oyuncularımızı sıkmadan. Burada en önemli şey bizim ne yapacağımız. İstiyorum ki, inanıyorum ki iki maçta 6 puan olur. Ama en kötü senaryoda bile daha 4 maçımız olacak ve 12 puan alır play-off’a gideriz. Ama biz mümkünse lider olarak gitmek istiyoruz. Oyun anlayışımızda rakiplerimizin eksiklerine göre değişiklik olmaz. Maç içinde ’B’ planımız olabilir, ama ilk önce ’A’ planımızı oynayacağız.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!