Kovacs' tan şok iddaa

Güncelleme Tarihi:

Kovacs tan şok iddaa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 11:46

Milli Bayan Hentbol Takımı Teknik Direktörü Peter Kovacs, erkekler ve bayanlarda organize edilen Türkiye Ligleri'nin gerçek anlamda Süper Lig olmadığını söyledi.

Milli Bayan Hentbol Takımı Teknik Direktörü Peter Kovacs, erkekler ve bayanlarda organize edilen Türkiye Ligleri'nin gerçek anlamda Süper Lig olmadığını söyledi.

Ankara'da kamp yapan (A) Milli Bayan Hentbol Takımı kampında Macar antrenör Kovacs, ligde her geçen gün takım sayısının düştüğüne dikkati çekerek, “Bu gerçek bir Süper Lig değil. Her geçen gün takım sayısı düşüyor. Özellikle erkekler bölümünde gerçekten Süper Lig olmadığını söyleyebilirim. İki yıl öncesine göre Milli Piyango daha iyi bir takımdı. Geçen yıl daha iyi maçlar oynanıyordu” dedi.

“En önemli olan maçın oynanış düzeyidir” diyen Kovacs, şöyle devam etti:

“Milli takımları iyi olan ülkelerin ligleri kesinlikle çok iyi oluyor. Türkiye Ligi'nde maç 10 dakika sonra bitmiş oluyor. 10 dakikadan sonrası belli olmuştur. Avrupa'da ise 60 dakika maçı yaşıyorsun. En büyük sorunlardan biri bu. Geldiğimden beri ligler daha kötüye gitti. Özellikle erkekler açısından kötü bir durumdayız.”

Kovacs, liglerle ilgili ilginç olaylar yaşandığını anlatarak, “Federasyon bu sezon başında liglere kaç takımın katılacağının belli olmaması nedeniyle ligleri sürekli ötelemek zorunda kaldı. Hayatımda hiç görmediğim birşey oldu ve eylül ayında başlayacak lig, 24 Ekim'de başladı. Bizim eleme grubundaki iki maçımızın ardından ligler başladı” dedi.

SERPİL İSKENDEROĞLU MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILMADI

Yaklaşık 26 aydır Türkiye'de görev yapan Macar antrenör, milli takımın yıldız oyuncusu Serpil İskenderoğlu'nu ilk kez milli takıma çağırmadı.

Konuyla ilgili olarak konuşan Kovacs, Serpil'in son maçlardaki performansından memnun olmadığını belirterek, şunları söyledi:
“Serpil'in yetenekli olduğunu biliyoruz. Son maçlarda Serpil'in performansı ve konsantrasyonu konusunda biraz hayal kırıklığı yaşadım. Bu konularda bize yeterli katkıyı sağlayamadı. Son iki maçta, Sırbistan ve İspanya maçlarında takıma hiç yardımcı olmadı. Bu yaşam. Herkes, her zaman aynı performansı göstermek zorunda değil. Onu, biraz mantalitesi rahatsız ediyor. Bazen ondan, hentboldan bıktığı, hoşlanmadığı yönünde ışık alıyoruz. Bizim çok iyi durumdaki bir Serpil İskenderoğlu'na ihtiyacımız var.”

Geleceği nasıl organize edeceklerini bilemediklerini anlatan Peter Kovacs, “Milli takımda gerçekten oynamak isteyen ve burada herşeyi yapmaya çabalayan insanlar bizi mutlu eder. İsim önemli değil. Bu durumda olan oyuncuları zaten düşünmüyoruz. Bazı oyuncular var ki Yelizler gibi takım için performansları çok önemli. Bunlar lider oyuncular. Her zaman olaya odaklanmaları lazım. Lider oyuncu oldukları için genç oyuncular onları takip ediyor. Genç oyuncular, onların performansları negatif olduğunda bu oyuncuları izliyor ve etkileniyor. Böyle bir durum olunca, onları kesmek gerekiyor. Serpil ile ileride konuşacağım. Bizim için ne kadar önemli olduğunu bilmek zorunda” değerlendirmesini yaptı.

“TARIK ÇOK YOĞUN VE MEŞGUL”

Macar antrenör Peter Kovacs, ilk geldiği günlerde, Hentbol Federasyonu Başkanı Tarık Cengiz ile ilişkilerinin daha sıkı olduğunu, ancak son dönemde bunun böyle olmadığını söyledi.

“Zannedersem Tarık çok yoğun ve meşgul” diyen Kovacs, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kendisi sadece federasyonda değil, bazı şirketlerde de çalışıyor. Aynı zamanda EHF'de de yönetim kurulu üyesi olduğu için çok yoğun olduğunu düşünüyorum. İlk geldiğimde Tarık ile ilişkimiz çok daha sıkıydı. En büyük veya en küçük problemimde Tarık'a gidiyordum. Şimdi ise sorunum olduğunda Teknik Kurulu Başkanı'nı arıyorum. O çözemezse Tarık'a dönüyor. Böyle bir yol bulduk. Belki de bu daha iyi bir yol. Ben kendi işimi yaparım, görevlerimi biliyorum. Tarık'ın hislerini ne kadar kaybettiği değil, benim ve oyuncularımın hislerimizi, heyecanımızı ve düşüncülerimizi kaybetmemiz, benim için önemli olan budur. Tarık'ın ne kaybettiği benim için önemli değil. EHF Başkan adaylığı süreci de bu konuda etkili olmuş olabilir.”

“GRUPTAN ÇIKMAMIZ ZORLAŞTI”

(A) Milli Bayan Hentbol Takımı Teknik Direktörü Peter Kovacs, Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda zor bir pozisyonda olduklarını belirtti.

Grupta şu an için şanslarını azalttıklarını ifade eden Kovacs, “Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda kesinlikle zor bir pozisyondayız. En kolay yol içerideki her maçı kazanmaktı. Evde Sırbistan'a kaybettiğimiz için gruptan çıkmamız çok çok zorlaştı. Bunu biliyorum. İlk ödevimiz devam eden süreçte iki tane Yunanistan maçını almak. Bu iki maçtan sonra tüm konsantrasyonumuzu içerideki İspanya maçına vereceğiz. Onlara karşı ekstra bir güçle mücadele etmeliyiz. İspanya ve Sırbistan güçlü takımlar. Bu nedenle zor bir gruptayız. Şu anda şansımızı azaltmış durumdayız. Her maç öncesindeki gibi yüzde elli şansımız var. Şansımızı aşağıya düşürmek istemiyorum” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE SAYGI DUYULAN BİR ÜLKE OLDU”

Peter Kovacs, yaklaşık 26 aydır Türkiye'de çalıştığını ve bugüne kadar bazı hoş sonuçlar aldıklarını belirterek, “(A) Mllli Takım olsun, genç takım olsun daha da iyi olacağına inanıyorum. Hentbol anlamında birçok ülke bize saygı duymaya başladı” dedi.

Son Yıldızlar Akdeniz Şampiyonası'nda rakiplerinden olumlu düşüncelerin kendilerine yansıdığını anlatan Macar antrenör, “Bu şampiyonada karşılaştığımız Portekiz ve Hollanda gibi ülkelerin yetkilileri 'Ne oldu bu takıma? Nasıl bu duruma geldiler' şeklindeki düşünceleriyle bizlere olumlu bir geri dönüş yaptılar. Yıldız, genç ve (A) takım. Birbirini takip eden bir süreci devam ettirmeye çalışıyoruz. Devamlılığı sağlamaya çalışıyoruz. Herşeyin çok iyi olduğunu söylemek istemiyorum. Tabii ki problemlerimiz de var. İlerleyişimizin iyi anlamda olduğunu söylüyorum. Başarı, algılayış biçimine göre değerlendirilebilir. Üst taraftaki gruba yaklaştığımıza inanıyoruz, ama bir adım daha atmamız gerekir. Henüz büyük bir organizasyona katılma başarısını gösteremedik” değerlendirmesini yaptı.

Türk Milli Takımı'nın Avrupa veya dünya şampiyonası finallerinde mücadele edeceğine inandığını vurgulayan Kovacs, şunları söyledi:
“Türkiye'nin bir Avrupa veya Dünya Şampiyonası finallerinde olacağına inanmak zorundayım. Türk hentbol tarihinde bir madalya aldık, ama ben buna (A) takım olarak bakmıyorum. Diğer tüm kategorileri de değerlendirmeye çalışıyorum. Artık hiçbir takım 'Türkiye'yi nasıl olsa yeneriz' şeklinde maça çıkmıyor. Buna rağmen bizlerin yine de daha fazla çalışması gerekiyor. Çünkü rakiplerimiz bizden daha fazla çalışıyor. En büyük problemimiz alternatif oyuncu yaratma konusunda. Formsuzluk, sakatlık ve diğer etkenler sonrasında o oyuncunun yerine koyabileceğimiz oyuncuyu bulmak zorundayız. Bu nedenle gençler ve yıldızları önemsiyorum.”

ALTYAPI DEĞERLENDİRMESİ

Altyapıda özellikle 92 doğumlu sporcularda ışık verenler olduğunu kaydeden Kovacs, “Bu grupla ilgili federasyonun yeni bir projesi olabilir. Böyle bir yaklaşım var, ancak orada aldığımız sinyaller yukarıya net bir şekilde çıkacak diye bir durum yok. Süreç içinde bunu oraya taşımak önemli” dedi.

“Altta başarıyı sağlarsan, üstte de bunu sağlayabilirsin anlamına gelir” diyen Macar antrenör, sözlerini şöyle tamamladı:
“Yıldız ve genç milli takım oyuncularına baktığınızda gerçek bir hedefi olmamaları en büyük sorunumuz. Bu oyuncular (A) takımdaki oyuncuların az veya çok para kazandığını görüyor ve bunu kabul ediyor. Oysa ki daha iyisini yapmak gibi hedefleri yok. Herkes bulunduğu yeri kanıksamış. Yani 'salla başı, al maaşı' gibi bir yaklaşım sergiliyorlar. Bu hoş birşey değil. Herkes yüksek hedefler koyup, onu başarmak için elinden geleni yapmalıdır. Olay, Türk mantalitesi ve bakış açısıyla alakalı. Yıldız takımda patlama görebiliyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!