Kötünün iyisine razı ol çubukluyu bekle

Güncelleme Tarihi:

Kötünün iyisine razı ol çubukluyu bekle
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2016 12:15

Trabzonspor'un yeni sezon formaları nihayet görücüye çıktı... Sponsorluk anlaşması büyük başarı kabul, ancak geçen sezon hayal kırıklığına uğratan formalar sonrası bordo mavili taraftarların beklentilerini karşılayacak formalar bunlar değil.

Haberin Devamı

Dünyanın en önemli bankaları arasında gösterilen Qatar National Bank ile yapılan göğüs sponsorluğu anlaşması sonrası 2 sezondur reklamsız olan formaların yeni tasarımı bordo mavili camianın en çok merak edilen konusuydu. Çünkü Trabzonspor'un bir önceki sezon giydiği, taraftarı hayal kırıklığına uğratan 'aceleye getirilmiş' formalar yoğun tepkilere neden olmuştu.

Ancak yeni formaların da hevesleri kursakta bıraktığı kesin. 2 sezonun ardından yapılan önemli bir sponsorluk anlaşmasının bu formalardan çok daha iyi bir tasarımla tanıtılması gerekirdi... Trabzonspor'un Nike anlaşması sonucu vasatı aşamayan forma tasarımlarından sonra bu yıl da değişen fazla bir şey yok. Öyle ki geçen yılın beyaz forması sadece sol taraftaki logonun altına bordo mavi şerit geçilerek küçük bir dokunuşla yeni sezon forması yapılmış. Kumaş kalitesinin ya da terlemeyi önleyen hava deliklerinin taraftarları pek ilgilendirdiğini zannetmiyorum, çünkü estetik açıdan kötü olan bir forma satışları da doğrudan etkileyecektir. Dolayısıyla koyulan 500 bin forma hedefi tutturulamayacak ve özel forma üretme işi sürekli ertelenecektir. 

Haberin Devamı

Kötünün iyisine razı ol çubukluyu bekle

TEK BİR SABİT FORMA TUTULARAK YENİ TASARIM YAPMAK ŞART

Bordo forma ise tasarım ve renk açısından neredeyse geçen yılla bire bir aynı. Sadece formanın arka ve ön kısmını birleştiren yan dikişlerinin üzerinden beyaz şeritler geçiyor ki bu kadar basit ve anlamsız bir değişiklik 'hiç olmasa da olurdu' dedirtiyor. Formalar elbette ki taraftarlar için değil takım ve futbolcular için... Ancak forma satışı konusunda ciddi kazançlar elde etmek isteyen kulüpler tek bir sabit forma tutularak estetik tasarımlar çıkarmak zorunda. Geçen yıl bu formanın aynısını alan bir taraftarın yeniden aynı formaya para ödemesi, içine sinmese de kulübe katkı sağlamanın ötesine geçmeyecektır.

Kötünün iyisine razı ol çubukluyu bekle

TEK ESTETİK SPONSORUN RENK UYUMU, TEK UMUT ÇUBUKLU forma

Trabzonspor'un görücüye çıkmayan 3. forması ise muhtemelen üzerine QBN logosu eklenecek çubuklu forma olacak. Yönetimin ve taraftarında da tek ümidi en azından o formanın biraz daha ilgi çekici bir görünüşe sahip olması... QNB'nin logosunun renkleri Trabzonspor ile uyumlu. Bu açıdan tek estetik görüntü oradaki renk uyumunda ortaya çıkmış. Umarım bordo mavili taraftarlar 'formayı güzel yapan üzerindeki armadır' sloganından yola çıkarak başkan Muharrem Usta'nın da müjdesini verdiği gibi 'Trabzonspor markasına yakışan' formalara gelecek yıllarda kavuşur.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!