Kötü alışkanlıkların toplu gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Kötü alışkanlıkların toplu gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2011 00:00

“Geride kalan 10 haftada kaos ortamı oluşturmak, bahsi geçen açıklamaları yapan veya yapmayan herkese zarar verecektir. Tüm kulüplerle yöneticilerini sağduyuya, sporun evrensel değerlerine bağlı hareket etmeye ve davranmaya davet ediyoruz.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE Futbol Federasyonu, kulüp başkanları ve yöneticilerinin birbirleri, federasyon ve MHK’ye yönelik sert açıklamalarının ardından dün bir bildiri yayınlayarak sağduyu çağrısında bulundu. Bildiride, yöneticilerin yaptıkları sert açıklamalar için, “Kötü alışkanlıkların toplu gösterisi” tanımlaması yapıldı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
Spor Toto Süper Lig’de 2010-2011 sezonunda son haftalar yaklaştıkça oluşan ortam, maalesef Türk futbolundaki tüm kötü alışkanlıkların toplu gösterisi haline geldi. Yöneticilerimiz kameraların karşısına, mikrofonların başına geçerek ya da yazılı açıklamalar yayınlayarak, hep bir ağızdan konuşuyor ve akıllarına gelen her konu hakkında düşünmeden tepki gösteriyorlar.

Futbol bir oyundur

Bu açıklamalar içinde, Türkiye Futbol Federasyonu’na, kurullarına, yöneticilerine ve hakemlerimize yönelik de birçok suçlama bulunuyor. Türk futbolunun en üst yönetim kurumu olarak, objektiflikten uzak bu iddialara teker teker yanıt vermemizin kurumumuzu da bu kısır tartışmaların ve bitmek bilmeyen bir döngünün içine çekeceğinin farkındayız.
Futbolumuzda kaos ortamı yaratmak ve gündem değiştirmek isteyen sayın yöneticilerimize bir kez daha ve özenle hatırlatmak isteriz ki; FUTBOL BİR OYUNDUR…  Geride kalan 10 haftada kaos ortamı oluşturmak, bahsi geçen açıklamaları yapan veya yapmayan herkese zarar verecektir. Tüm kulüplerle yöneticilerini sağduyuya, sporun evrensel değerlerine bağlı hareket etmeye ve davranmaya davet ediyoruz.”

Haberin Devamı

Zararı kendileri görüyor

Hakemlerimizi kendi kulüplerinin çıkarlarına göre eleştiren yöneticilerimiz, futbolumuzda barış ve güven ortamını tehdit etmektedir. Yapılan bu açıklamalarla kendilerine avantaj sağlamayı düşünen yöneticilerimiz, en büyük zararları yine kendileri görmektedir.

Mantıktan uzak bir yaklaşım

Üstümüze yapıştırılmak istenen “taraflı” etiketi, geçtiğimiz sezonlarda başka takımlar, kulüp başkanları ve yöneticiler tarafından da kullanıldı. Futbol Federasyonu’nun aynı anda her takımı kolladığı ve her takımın da karşısında olduğu gibi mantıktan uzak bir tablo ortaya çıkmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!