Kortların Steven Seagal'ı

Güncelleme Tarihi:

Kortların Steven Seagalı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sezonun son ‘‘Grand Slam’’i olan ABD Açık Tenis Turnuvası, tek bayanlarda Martina Hingis ve tek erkeklerde Patrick Rafter'in şampiyonluğuyla sona erdi. Büyük bir sürpriz yaparak turnuvayı kazanan Rafter'a ünlü aktöre benzerliği nedeniyle ‘‘kortların Steven Seagal'ı’’ lakabı takıldı.

New York'ta Ulusal Tenis Merkezi Kortları'nda 14 gün süren ABD Açık Tenis Turnuvası'nın son gününde teklerde final maçları oynandı.

Tek erkeklerde 13 numaralı seribaşı Avustralyalı Patrick Rafter, İngiliz Greg Rusedski ile karşı karşıya geldi. Setleri 6-3, 6-2, 4-6, 7-5 alarak maçtan 3-1 galip ayrılan Rafter, bu turnuvada ilk şampiyonluğuna ulaştı. Ünlü aktör Steven Seagal'a benzetilen Rafter'in başarısı, birçok kişi için sürpriz olurken, otoriteleri ise hiç şaşırtmadı. Tenis otoriteleri Avustralyalı tenisçi için, yıl başından beri ‘‘Grand Slam turnuvası kazanacak kapasitesi var’’ yorumunu yapıyorlardı. US Open'a kadar 5 final karşılaşması oynayan Rafter, hiç birinci olamamıştı. 21 bin kişinin izlediği final maçını kazanan Rafter, ABD Açık Tenis Turnuvası'nı 24 yıl sonra kazanan ilk Avustralyalı unvnanı da aldı.

HİNGİS 1 NUMARA

Tek bayanlarda dünya klasmanında birinci sırada bulunan İsviçreli Martina Hingis ise, finalde ABD'li Venus Williams ile karşılaştı. 30 Eylülde 17 yaşına girecek olan Hingis, dünya sıralamasında oldukça gerilerde, 66'ıncı sırada bulunan 17 yaşındaki Venus Williams karşısında rahat bir maç çıkardı. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Hingis, setleri 6-0 ve 6-4 aldı. Bu sezon oynadığı 63 maçtan 61’ini kazanan ve ayrı bir rekora imza atan Martina Hingis, 1 yıl içinde 4 Grand Slam finali oynayan 4 tenisçi arasında yer aldı. Hingis, bu finallerden yalnızca Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda Iva Majoli karşısında yenilgiye uğradı, diğer 3'ünde ise şampiyonluğu tattı.

Venus Williams, muhteşem servislere ve sert vuruşlara sahip olmasına rağmen maç boyunca Hingis'ten çok daha fazla hata yaptı. Williams, maçtan sonra ‘‘Martina, maçın başından beri oyunu kontrolüne aldı ve az hata yaptı. Tenis Hataların oyunudur’’ yorumunu yaptı.

Zirveye hızlı çıkış

Patrick Rafter, Amerika Açık Tenis turnuvası'nı 24 yıl sonra kazanan ilk avustralyalı tenisçi. Avustralya ekolünün klasik servis vole oyununu benimseyen Rafter, ‘‘benim için teniste tek yön var' Ön’’ diye konuşuyor. Genç tenisçi, şampiyonadan tam 650 bin dolar da para ödülü kazandı. ATP klasmanında da 13'üncü sıradan 3'üncü sıraya yükseldi. Ayrıca Almanya'da yapılacak Grand Slam Kupası'na direkt girdiği için, 250 bin dolar para daha kazanacak. Bu turnuvada kaybetse bile 100 bin dolar ayrıca alacak.

Gençlerin üstünlüğü

US Open'da finali oynayan ABD'li tenisçi Venus Williams 17, Martina Hingis ise 16 yaşında. Son yıllarda teniste gençlerin üstünlüğü söz konusu. Bayanlar birincisi Martina Hingis, yarışmadan 650 bin dolar kazandı. Martina'nın bu yıl içinde kazandığı paranın toplamı ise 3 milyon dolar... İkigenç ve güzel tenisçinin nefes kesen karşılaşmasını Arthur Ashe Stadyumu'nda tam 23 bin kişi izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!