Korkut Göze: YAKIŞTI

Güncelleme Tarihi:

Korkut Göze: YAKIŞTI
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2000 00:00

Korkut GÖZE
Haberin Devamı

OYUNUN ilk 20 dakikalık bölümünde Beşiktaş, sahanın her noktasına taşıdığı baskı ve top çalma kurnazlığı ile egemenliği ele aldı.

Şifo'nun nefis ortası ve Ahmet Dursun'un inatçı takipçiliğinden doğan Beşiktaş'ın ilk golü de, bu ilk 20 dakikalık mükemmel oyunun bir ürünüydü.

Beşiktaş, ilk 20 dakikadan sonra sanki ortalardan kayboldu. Sahayı, oyunu ve kontrolü Trabzonspor'a kaptırması, belki de golün üzerine yatma isteğinden kaynaklanan yanlış bir davranıştı.

Biliyorum, Ertuğrul'un 36. dakikada attığı gol için dizi dizi övgüler sıralayacaklar, göklere çıkartacaklar. Maçı izlemeyenlere sesleniyorum... Ertuğrul'un Trabzon kalesinin tavanına gönderdiği bu füzeyi TV ekranlarında kovalayıp, mutlaka seyredin. Böylesini az gördüm. Bu güzellikte bir gole az rastladım.

10'DA 10 YAPTILAR

Geçiyorum ikinci yarıya... 50. dakikada Hami'nin sanki iğne deliğinden geçirdiği frikik atışında, Fevzi'nin refleksini hatırladıkça hala şaşırıyorum. Sağ alt köşeye doğru uçarken Fevzi'nin vücudu bir yayı andırıyordu.

Sahi, bunları izlerken Ayhan'la Ahmet Dursun neler yapıyordu. Ayhan'ı hiç göremedim. Ahmet'in yaptıklarını da golün dışında hiç beğenmedim... Benzeri şeyleri Nihat için de söyleyebilirim. Beşiktaş hücuma çıkarken en önde onu gördüm. Geriye dönüşlerde ağırdı, isteksizdi. Adımları da yorgun ve sahteydi...

Seyirci maçın hakemi Mustafa Çulcu'yu her fırsatta azarladı ve hırpaladı. Oysa, oyunun geneline bakıyorum ve kaderi etkileyecek bir yanlışını arıyorum. Çarpıcı, akıllara takılan bir hatasını bulamıyorum.

Ve bir de sahadaki oyuna ve tabeladaki skora bakıyorum... Galibiyet ve 3 puan Beşiktaş'a gerçekten çok yakışmış. 10'da 10 yapan Beşiktaş'ı kutluyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!