Korkut Göze: 5 altın ihtiyar

Güncelleme Tarihi:

Korkut Göze: 5 altın ihtiyar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2001 00:00


Korkut GÖZE
Haberin Devamı

Her biri 30'u devirdi. Taffarel yolun yarısını geçti. Hagi, 36'sında ve hala ayakta. Popescu 35'e koşuyor. 34'lük Suat ve 33 yaşındaki Bülent ikinci baharı yaşıyor. Ve yaşlandıkca değerleri artıyor

Herbiri 30'un üzerinde. Hani, derler ya... Ununu elemiş, eleğini duvara aşmış.

Deseler de kulak asmayın. Herbiri ikinci baharı yaşıyor.

Kalede Taffarel. 1966 doğumlu. Yani, 35 yaşında. Yolun yarısını geçip, inişe geçmiş. Ama onu bir de kalede görün... İki direk arasında gidip gelen akrobat gibi. G.Saray savunmasının en büyük güvencesi.

Bülent Korkmaz... 33 yaşında bir savaşcı. Yüreği, inancı ve gücü ile oynuyor. Yerden bir çizgi, havadan bir ip... Kimse geçemiyor.

Popescu... Dünya futbolunun önde gelen isimlerinden biri. 34'ü devirmiş, 35'e koşuyor. Deneyimi, yılların birikimi ile G.Saray defansının kontrol kalemi...

Geliyorum Suat'a... Bitti dedikleri an tekrar doğan 34'lük bir orta saha canavarı... Ayakları sahanın her noktasına değiyor, pas yapıyor, savaşıyor ve gol atıyor. Böyle ihtiyara can kurban...

Ve Hagi... 1965 doğumlu. Tam 36 yaşında. 37'ye bir kaç ayı var. Oynadığı oyun keyif veriyor. Seyret, kendinden geç... Top onun ayağında bir başka güzel. 40 metre pas atıyor. Kafası doksan dakika en iyiye, en doğruya çalışıyor. Zaman zaman çıldırıyor mu! Eh, her güzelin bir kusuru vardır.

36'sında hala ayakta kalan ustanın bu kusuruna kafanızı çevirin ve gider ayak sahalara bıraktığı güzellikleri izleyin... Böylesi, 50 yılda bir gelir.

Peki, nasıl oluyor da bu yaşta, hala aslanlar gibi oynuyorlar. Çünkü herbiri mesleğine dört elle sarılıyor. Her gün inanç tazeliyor ve her idmanda en önde koşuyorlar.

Nereye kadar koşarlar? Bunu sadece onlar bilir... Bizler izlemeye devam edelim...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!