Konuksever Kartal

Güncelleme Tarihi:

Konuksever Kartal
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2006 00:00

Beşiktaş, hiçbir varlık gösteremediği maçta Ghaly ve Berbatov’un golleriyle yıkılırken, İngiliz ekibini alkışlarla uğurlayan siyah beyazlı taraftarlar gecenin kahramanı oldular.

BEŞİKTAŞ, UEFA Kupası B Grubu’ndaki ilk sınavında İngiliz ekibi Tottenham’a kendi evinde yenilmekten kurtulamadı: 0-2. Siyah beyazlıların futbol adına hiçbir şey ortaya koyamadığı maçın en güzel görüntülerini, takımlarını coşkuyla destekleyen ve galip takımı alkışlarla uğurlayan Beşiktaş taraftarı sergiledi.

BJK İnönü Stadı’ndaki mücadelede saha dışı faktörler Beşiktaş lehine idi. Siyah beyazlı takım hem moral, hem de seyirci desteği yönünden rakibinden çok iyi durumdaydı. Ama gelin görün ki, sahanın içi çok başkaydı. Beşiktaş sahip olduğu avantajların hiçbiri kullanamıyor, özellikle ofansif anlamda hiçbir varlık gösteremiyordu.

18 dakika şutu yok

İlk yarıda kanatsız kartal gibiydi Beşiktaş. Ne sağ, ne sol; kanatların ikisi de çalışmadı. Serdar Kurtuluş, Fahri, Burak ve Mehmet Sedef bal yapmayan arı misali çırpınıp duruyordu. Hadi bu oyuncular genç, mazeretleri var. Peki
/images/100/0x0/55ea18e5f018fbb8f86b1286
ya Ricardinho’ya ne demeli? Böyle maçlar için alınan milyon dolarlık Brezilyalı, sıradan bir futbolcu gibi oynuyordu. Beşiktaş hücumda o kadar etkisizdi ki, 18. dakikaya kadar rakip kaleye bir tek şut bile atamadı. Siyah beyazlılar böyle anlaşılmaz bir görüntü sergilerken, Tottenham hem defansta, hem ofansta kendinden oldukça emindi. Bir pozisyon hariç kalelerinde tehlike yaşamayan konuk ekip, oyunu istediği gibi götürdü.

31. dakikada Jenas’ın sağ kanattan pasıyla ceza alanına giren Ghaly’nin şutunda top kaleci Runje’den döndü. Dönen top Ghaly’nin göğsüne çarparak filelere gitti: 0-1. Bu golden sonra kıpırdanır gibi olan Beşiktaş, 37. dakikada en tehlikeli pozisyonunu üretti. Burak’ın uzun mesafeden kullandığı serbest atışta kaleci Robinson’un güçlükle yumrukladığı top kaleye yöneldi. Daha bir hafta önce İngiliz Milli Takımı kalesinde jeneriklere geçen komik bir gol yiyen Robinson, Beşiktaşlılar’ın yüklenmesine rağmen, ikinci kez hamle yapıp topu uzaklaştırmayı başardı. İlk yarı Tottenham’ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Fark çok büyüktü

Oyunun ikinci bölümünde de değişen bir şey olmadı. İngiltere Premier Ligi’nde yerlerde sürünen Tottenham (8 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik, 4 yenilgi), ligimizde zirveye oynayan Beşiktaş’a nefes aldırmadı. Kontrolü bir an olsun elden bırakmayan konuk ekip, 63. dakikada Berbatov ile farkı 2’ye çıkardı... Savunmanın arkasına atılan topla buluşan Bulgar futbolcu, önce Baki’yi, ardından Runje’yi ters çalımlarla yere yatırıp, fileleri havalandırdı: 0-2. Bu golün 5 dakika sonrasında Berbatov’un sağdan ortasında Keane’in vuruşunda top üst direkte patladı. Takımlar arasındaki fark o kadar büyüktü ki, siyah beyazlılar, ancak Tottenham’ın istediği ölçüde oynayabildi. Her bir oyuncusunun değerinin milyon dolarları bulduğu söyleyen koca Beşiktaş, koskocaman ikinci 45 dakikayı bir tek gol pozisyonu dahi üretemeden tamamladı.

Ben Pele değilim

TOTTENHAM maçı öncesi İngiliz Daily Sport gazetesi, Kleberson’un açıklamalarına yarım sayfa ayırdı. ’Ben Pele değil, Kleberson’um" başlığıyla verilen haberde Brezilyalı yıldız oyuncu, "İngiltere’de kötü bir maceram oldu. Onlara kalitemi göstereceğim. Manchester’da oynarken Alex Ferguson benden hep daha fazlasını istedi. Ama ben Pele değil, Kleberson’um" dedi.

C.Brugge berabere: 1-1

BEŞİKTAŞ’ın Avrupa’daki diğer rakiplerini karşı karşıya getiren maçta Club Brugge ile Bayer Leverkusen 1-1 berabere kaldı. Belçika’daki karşılaşmanın ilk yarısını Schenider’in (Dk.35) golüyle yenik kapayan ev sahibi Brugge, bu gole 46. dakikada Clement’le cevap verdi.

Alkışlar Tottenham’a

BEŞİKTAŞ, Tottenham karşısında bir varlık gösteremediği için sahadan boynu bükük ayrıldı. Ancak siyah beyazlı taraftarlar maçın bitiş düdüğü ile birlikte öncelikle İngiliz ekibinin futbolcularını alkışladı. Taraftarlar daha sonra Beşiktaş lehine tezahürat yaptı. Fair Play örneği göstererek herkesten büyük taktir aldı. Öte yandan Beşiktaş UEFAKupası’ndaki ikinci maçını 2 Kasım Perşembe günü Romanya’da Dinamo Bükreş ile oynayacak.

BEŞiKTAŞ

1 Runje(3)

58 İ.Toraman(6)

5 G.Zan (3)

3 Mehmet (3)

13 (Dk.46 Bobo 4)

8 Baki(5)

2 Serdar(6)

17 Ricardinho(5)

19 İ.Üzülmez(5)

53 Fahri(5)

55 (Dk.66 İ.Akın 4)

7 Burak(5)

11 Nobre(6)


Şut: 13 / Kaleyi Bulan ŞUT: 2 Serbest AtIŞ: 18 / PenaltI: 0 Korner: 6 / ORTA: 25, Faul: 11 Ofsayt: 2 / Gol Pozisyonu: 2 Topla Oynama ORANI: %56

TOTTENHAM

1 Robinson(8)

2 Chimbonda(8)

8 Jenas(6)

13 Murphy(6)

16 (Dk.80 Ziegler)

14 Ghaly(6)

25 (Dk.83 Lennon)

20 Dawson(7)

22 Huddlestone(6)

26 King (7)

32 Ekotto(6)

9 Berbatov(9)

18 (Dk.89 Defoe)

10 Keane(8)


Şut: 14 / Kaleyi Bulan ŞUT: 10 Serbest AtIŞ: 13 / PenaltI: 0 Korner: 2 / ORTA: 9 / Faul: 12 Ofsayt: 6 / Gol Pozisyonu: 6 Topla Oynama ORANI: %44

STAT: BJK İnönü HAKEMLER: Nicolai Vollquartz (7), Bill Rene Hansen (7), Bo Abildgaard (7) / GOLLER: Dk.32 Ghaly, Dk.62 Berbatov SARI KARTLAR: Dk.20 Chimbonda, Dk.57 Ghali (Tottenham) Dk.37 Fahri, Dk.51 İbrahim Toraman (Beşiktaş)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!