Kongre alarmı

Güncelleme Tarihi:

Kongre alarmı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2006 00:00

Camianın önde gelen isimlerinden Hayri Kozak, "Seçime 17 gün kaldı ancak henüz Alp Yalman dışında aday yok" diyerek çağrıda bulundu. Kurul, adayların projelerini ve yönetim listelerini açıklaması için yeniden toplanma kararı aldı.

GALATASARAY Kulübü’nün aylık Olağan Genel Kurulu Toplantısı dün Galatasaray Lisesi’nde yapıldı. 25 Mart’ta yapılacak Genel Kurul öncesi Alp Yalman’ın dışında henüz başkan adayı çıkmayınca, camianın önde gelen isimlerinden Hayri Kozak, Divan Kurulu’nu olğanüstü toplantıya çağırdı. Kozak’ın önerisi kabul edildi ve G.Saray Divan Kurulu, kongreye Yönelik olarak 15 Mart Çarşamba günü olağanüstü toplantı kararı aldı.

Kozak, öneriyi sunarken, mevcut yönetime sitem ederek, "Seçime sadece 17 gün kaldı. Ancak 4 yıllık başkan sayın Özhan Canaydın, ’adayım’ ya da ’değilim’ diye bir açıklama yapmadı. Duyumlardan öte, ortada hiçbir şey yok. Alp Yalman dışında henüz başkan adayına bile sahip değiliz. Böyle sorunlu bir dönemde projelerden bile yoksun bir kulübüz. Adaylar için geç de olsa, kulübümüzün önünü görmek için kim ne yapacak bilmek zorundayız" dedi. Kozak’ın bu açıklamasından sonra oy çokluğu ile olağanüstü toplantı kararı alındı.

Aysal sözünü tutacaktır

Başkan adaylarının konuşmalarının gelecek haftaya ertelenmesi üzerine, kulüp başkanı Özhan Canaydın, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "Konsensüs için çalışıyoruz. Bunu oturtmak için uğraşıyoruz" ifadesini kullanırken, 10 Mart Cuma günü, başkan adaylarının seçimde kullanacakları oy pusulalarının renk seçimine katılacağını söyledi.

Canaydın, toplantıda yaptığı konuşmada ise 23,5 milyon dolarlık hisseye sahip olan Ünal Aysal ile yurtdışından telekonferans sistemiyle görüştüklerini belirterek, "AIG hisselerinin devrinin tarihi yaklaştığı için kendisi yurtdışında olduğundan telekonferans toplantısı yaptık. Bu toplantıya Mehmet Helvacı, Refik Arkan ve Divan Kurulu Başkanı Semih Haznedaroğlu da katıldı. Genel Kurul’un aldığı hisselerin satışını erteleme kararını ilettim. Ancak Ünal Aysal resmi prosedürün devam etmesi gerektiğini ısrarla söyledi. Ünal Aysal 18 Mart’ta İstanbul’a dönüyor. Kimse merak etmesin. Verdiği sözü tutacaktır. G.Saray Adası’nı söz verdiği gibi kulübe geri verecektir" dedi.

Çok aday zarar verir

Daha sonra söz alan eski başkanlardan Faruk Süren, "Çok adaylı bir seçim, bizim içn pek hayırlı olmuyor. Hepimizin tek arzusu bir başkan altında toplanmak. Zaten çekişme bize yaramıyor. Ortada çekişme yapılacak bir durum da yok. Önümüzdeki günlerde konsersüz ortamı içine gireceğiz. Benim tahminim Özhan Canaydın renk seçimine girecektir. Şu anda Alp Yalman’ın dışında hiçbir aday belli değil. Ama sonuç olarak ne yapılması gerektiği biliniyor. Ünal Aysal’ı para babası gibi görmek doğru değil. Kendisi birçok kez kulübe kolaylık sağlamıştır" diye konuştu.

KONGRE NOTLARI

Divan başkanlığına 3 aday

SEMİH Haznedaroğlu başkanlığındaki son olağan toplantısını yapan Divan Kurulu’nda, yeni dönem için 3 isim aday oldu. Nisan ayı toplantısında yapılacak Divan Kurulu Başkanlığı seçiminde İrfan Aktar, Anıl Büyükeroğlu ve Yılmaz Toköz aday oldu.

Renk seçimi yarın

G.SARAY Kulübü’nün Olağan Genel Kurulu yaklaştıkça heyecan da artıyor. Alp Yalman’ın dışında henüz resmi bir aday çıkmazken konsensus çalışmaları da sürüyor. Başkan adaylarının seçimde kullanacakları o pusulalarının renk seçimleri ise 10 Mart Cuma günü yapılacak.

Aysal’ı kaçırmamalıydık

ADAY olmaktan vazgeçen Semih Haznedaroğlu, "Göreve gelecek yönetime Allah kolaylık versin. Ünal Aysal gibi birisini camianın kaçırmaması lazımdı. AIG hisseleri sonuçta G.Saraylı olan Ünal Aysal’da. Hisseler, ya Amerikalılar’da olsaydı ne yapardık?"

Başkanlar müdürün odasında buluştu

G.SARAY Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, eski başkanlardan Faruk Süren ve Alp Yalman’la lise müdürünün odasında bir toplantı yaptı. Bu arada Mehmet Cansun, aday olması halinde Ali Dürüst’ü destekleyeceğini belirtirken, onun dışında henüz net bir düşüncesinin olmadığını vurguladı.

Bizim Gerets Fenerli!

G.SARAY Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Helvacı, Ünal Aysal’ın, avukatı aracılığıyla kulübe ihtarname çektiğini ifade ederek, "İhtarname aldık. Bu anlaşmada gecikme halinde yöneticilerin cezai sorumluluğu bulunuyordu. Kulübün zarar görmemesi için bu kararları almak zorundayız" dedi. Yılmaz Toköz ise yaptığı konuşmada, geçtiğimiz Divan Kurulu Toplantısı’nda, "Bu Gerets’i kim bulmuş?" dediğini hatırlatarak, "Araştırdım, yönetim dışından birisinin bulduğunu öğrendim. Bu akşam da Mondragon’u kesmiş. Bunu öğrenince bizim hanım ’Gerets Fenerli’ dedi" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!