Kondisyonerlikten teknik direktörlüğe

Güncelleme Tarihi:

Kondisyonerlikten teknik direktörlüğe
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2013 12:36

Kariyerini Yunanistan'da sürdüren PAOK Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Mert İşbilir, Yunanistan'da çalışmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı ile hazırlık karşılaşmaları oynamak için İzmir'e gelen Yunan ekibi PAOK'un teknik direktörü İşbilir yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıldır Yunanistan'da olduğunu dile getirdi. İşbilir, ilk olarak bir akademi takımında görev yaptığını daha sonra PAOK'ta kondisyoner olarak çalıştığını belirterek, "Geçen sene benim antrenör olmam için teklif sundular, ben de kabul ettim seve seve. Geçen sezon PAOK'la 9.
lig şampiyonluğunu elde ettik ve Yunanistan Kupası'nı da kazandık. Önümüzdeki Finlandiya'da oynayacağımız Şampiyonlar Ligi maçlarına hazırlanıyoruz" dedi.

"Yunanistan'da çalışmaktan mutluyum"
PAOK'un İstanbul kökenli bir kulüp olduğunu anımsatan İşbilir, kulübün Türklere karşı daha ılımlı olduğunu ifade etti. İşbilir, o nedenle çalışırken zorlanmadığını kaydederek, "Yunanistan'da çalışmaktan mutluyum. Herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Milliyetçilik değil, profesyonellik ön plana çıkıyor. İyi, doğru işler yapıldığı takdirde de destek veriliyor" diye konuştu.

Kariyerine yurt dışında devam etmek istediğine değinen İşbilir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kariyerime yurt dışında devam etmek istiyorum. Kadın futbolu benim için sadece bir basamak. Kadın futboluyla devam etmek istemiyorum. Kariyerim için iyi bir basamak ve iyi bir okul. Ama ileride erkek futbolunda profesyonel liglerde belki kondisyonerlik, belki de yardımcı antrenörlük yapmak istiyorum. Ancak ilk aşamada Yunanista'daki çalışmama devam etmek istiyorum. İlerde Beşiktaş'ta kondisyoner olarak görev yapmak isterim."

Kadın futbolu
Kadın futbolunda Türkiye ve Yunanistan arasında çok fark olmadığını söyleyen İşbilir, şöyle konuştu: "Kadın futbolu Almanya, Fransa ve ABD gibi ülkelerde çok gelişmiş düzeyde. Bizim de Yunanistan'ın da o hale ulaşabilmesi için uzun zaman geçmesi gerekiyor. Türkiye ile Yunanistan Milli Takımları arasındaki maçlarda belli dönemlerde Yunanistan, belli dönemlerde biz galip geliyoruz. Ancak her iki ülkede de gelişmiş düzeyde değil ve çok çalışılması gerekiyor."





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!