Kona'yı Akın sattı

Güncelleme Tarihi:

Konayı Akın sattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Eski yöneticiden eski menajere ağır suçlama:

Antalyapor'un eski Futbol Şubesi Sorumlusu Okan Tunaboylu, Kona'nın G.Birliği'ne 70 değil, 60 bin dolara satıldığını iddia ederek, ‘‘Bu işi tezgahlayan da eski genel menajer Atilla Akın'dır’’ dedi.

Bomba gibi iddia

Antalyaspor Yönetim Kurulu'nun bir ay önce işine son verdiği eski genel menajer Atilla Akın'a, eski yönetici Okan Tunaboylu'dan ağır suçlama geldi. Sorumlu olduğu futbol şubesi lağvedilince yönetim kurulu üyeliğinden de istifa eden Tunaboylu, Andrea Kona'nın Gençlerbirliği'ne satılmasına Atilla Akın'ın aracılık ettiğini iddia etti. Tunaboylu, ‘‘Kona, açıklandığı gibi 70 değil, 60 bin dolara satıldı. Bu işi tezgahlayan da Atilla Akın'dır’’ diye konuştu.

Yönetimi kandırdı

Antalya'da yayın yapan Kanal VİP'in spor programına telefonla katılan Tunaboylu, ‘‘Teknik Direktör Abramczyk istemediği için Kona ülkesine dönmüştü. Akın, Kona'nın Türkiye'de kulüp bulamadığını, bu futbolcunun Antalyaspor'a geçen emeğine karşılık bonservisinin 60 bin dolara verilmesini istedi. Hatta Kona'nın bundan sonra ülkesi Kongo'da oynayacağına da kendisi kefil olmuştu. Böylece yönetimi oyuna getirip Kona'nın komik bir rakama Antalyaspor'dan gitmesini sağladı’’ dedi.

Kongo yerine Ankara

Tunaboylu, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Akın'ın, bundan sonra Kongo'da oynayacağına kefil olduğu Kona, bonservisini aldıktan iki gün sonra Gençlerbirliği ile sözleşme imzaladı. Böylece Atilla Akın ile Kona'nın menajeri Orhan Cingözoğlu'nun bu konuda Antalyaspor'u oyuna getirdikleri net biçimde ortaya çıkmış oldu. Abramczyk istemese de Kona, Türkiye'de kulüp bulamayacak bir futbolcu değildi. Kongolu futbolcunun G.Birliği'ne yok pahasına satılmasında sayın Akın'ın da parmağı var.’’

Akın'dan savunma

Akın ise, Tunaboylu'nun bu iddialarına, ‘‘Kona'yı kadroya alması için Abramczyk'i ikna etmiştim. Ancak, iç sahadaki G.Birliği galibiyetinden sonra Abramczyk yine kararından döndü. Satamadığımız takdirde Kona, Mayıs 2000'de serbest kalacaktı. Bu yüzden kulübün zarara uğramasını önlemek için 70 bin dolara elden çıkarılmıştır’’ şeklinde cevap verdi. Akın, görevden alındıktan sonra Antalyaspor'a noter kanalıyla ihtar çekip Haziran 2000'e kadar her ay 1 milyar lira maaşının ve kazanılacak her maçtan futbolcular kadar kendisine de prim ödenmesini istemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!