Komşu taktiği

Güncelleme Tarihi:

Komşu taktiği
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2005 01:58

Millilere maç taktiğini anlatan teknik patron, "Rakibimiz defansta kalabalık olduğu zaman açık vermiyor. Onları ancak savunmada az adamla yakalarsak gol atabiliriz. Bunun yolu da hızlı hücumlardan geçer" dedi.

A Milli Takım'da nefesler tutuldu, herkes Gürcistan maçına kilitlendi. Ay yıldızlı ekibimiz, hazırlıklarını dün tamamlarken, teknik patron Ersun Yanal, futbolcularla saatler süren bir toplantı yaparak, rakiplerini tanıttı.

Gürcistan'ın bütün özelliklerini en ince detayına kadar anlatan Yanal, rakibimizin özellikle savunmada ve orta alanda zaafları olduğunu belirtti. Geçtiğimiz cumartesi günü oynanan Gürcistan-Yunanistan maçının kasetini izleten Ersun Yanal, bugünkü maçta yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

Hızlı hücum yapmalıyız

"Yunanistan'la oynadıkları maç size ders olsun. Gürcistan, savunmada kalabalık olduğu zamanlarda çok zor gol yiyor. Çünkü, defans oyuncuları birbirleriyle çok iyi anlaşıyor. Bu yüzden de kolay kolay açık vermiyorlar. Onları ancak defansta az adamla yakalayabilirsek gol atarız. Bunun yolu da hızlı hücumlardan geçer. Orta saha elemanlarımız kaptıkları topları mümkün olan en çabuk şekilde forvete aktaracak. İleri uçtaki oyuncularımız da direkt kaleye yönelecek. Kalecileri yan toplarda çok iyi, ancak uzaktan atılan şutlarda zayıf. Forvet oyuncularımızın kaleyi gördükleri her yerden şut atmalarını istiyorum. Defans oyuncularımızın da çok dikkatli olması lazım. Asatiani, Demetradze ve Şota, bire birde çok kolay adam geçiyorlar ve süratliler. Top onların ayağına geldiğinde 2-3 kişiyle kademe yapıp, birbirinizin açığını kapatın."

Şansları yok ama

Ersun Yanal,
Gürcistan'ın gruptaki iddiasının bu maça bağlı olduğunu hatırlatarak, "Gruptan çıkma şansları hemen hiç yok. Ancak, son bir umut diye bizim maça asılacaklar. Karşımızda iyi hazırlanmış ve motive olmuş bir rakip bulacağız. Arnavutluk maçındaki gibi ilk dakikalarda goller bulsak bile rakibi hafife almanızı istemiyorum. 90 dakika oyun disiplinine sadık kalarak mücadelemizi sürdürmeliyiz" diye konuştu.

Konuşmasının son bölümünde futbolculara moral veren Yanal, "Şunu unutmayın; biz iyi bir takımız. Sizden ekstra bir şey istemiyorum. Sahaya çıkın ve kendiniz gibi oynayın. Hiçbir şeyden etkilenmeyin ve sadece maça konsantre olun" dedi.

Öğrencilerden büyük destek

TİFLİS
'te faaliyet gösteren Özel Demirel Koleji ile Ulusal Karadeniz Üniversitesi'nde öğrenim gören Türk öğrenciler, Milli Takım kafilemize büyük ilgi gösterdi. Ay yıldızlı ekibimizi kamp yaptıkları otelde ziyaret eden Türk öğrenciler, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Futbol Federasyonu yöneticileri Hasan Doğan, Serdar Güzelaydın ve Davut Dişli'ye birer çiçek vererek, bugünkü maçta Milli Takımımız'ı yalnız bırakmayacaklarını söylediler.

Gürcistan'dan teşvik öfkesi

GÜRCİSTAN
Futbol Federasyonu Başkanı Merab Jodania, Yunanistan Futbol Federasyonu'nun Türkiye maçı için kendilerine teşvik primi gönderdiği iddialarına sert tepki gösterdi. Jordania, "Bu tür söylentiler çok çirkin. Kaldı ki, Türk halkı bizim dostumuz. Onlara karşı bir art niyet içinde olmamız mümkün değil. Her milli maçta nasıl oynuyorsak, Türkiye'ye karşı da öyle mücadele edeceğiz. Milli maçlarda teşvik, şike gibi şeyler söz konusu bile olamaz" diye konuştu.

Platini'den Giresse'e moral

UEFA
Asbaşkanı Michel Platini, Gürcistan-Türkiye maçını izlemek üzere Tiflis'e geldi. Bir dönem Fransa Milli Takımı'nda birlikte top koşturdukları Gürcistan Milli Takımı Teknik Direktörü Alain Giresse ile yakın arkadaş olan Platini, Giresse'e moral vermek amacıyla Tiflis'e geldiğini söyledi.

Yenersek ipler elimize geçer

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Gürcistan'ı yenerse grupta iplerin Milli Takım'ın eline geçeceğini söyledi. Çalımbay, ‘Arnavutluk kazanmamız gereken bir maçtı. Gürcistan maçı gerçekten zor geçecek. Buradaki oyunun üstüne çıkamazsak işimiz zor. Gürcistan'ı yenersek bütün ipler bizim elimizde olacak. Yenmemeleri için bir neden yok. Hepimiz Ersun Yanal ve Milli Takım'a sahip çıkmalıyız. Kenetlenmemiz lazım. Türk futbolu açısından çok önemli bir maça çıkacağız’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!