Koltuk krizi

Güncelleme Tarihi:

Koltuk krizi
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2006 00:00

Galatasaray’ın başkan adayı, listesine ünlü anchormanı da alacaktı. Ancak Ali Kırca, programında Turgay Kıran ve diğer mevcut yöneticileri arka sıralara oturtunca kriz yaşandı.Kıran, hem programı terketti, hem de Kırca’yı listesinden çıkardı.

G.SARAY’ı yönetmek için işbirliği yapma kararı alan Turgay Kıran ve Ali Kırca’nın arası Siyaset Meydanı’nda bozuldu... Kırca’nın sunduğu Siyaset Meydanı Programı’nda kendisine ayrılan yeri beğenmeyen başkan adayı Kıran, Kırca’yı yönetim kurulu listesinden çıkardı. Sarı kırmızılı camiada büyük şaşkınlık yaratan olay şöyle gelişti...

G.Saray Kulübü’nün 25 Mart’ta yapılacak olağan kongresi öncesi başkanlığa aday olan Turgay Kıran, yönetim kurulu listesine ünlü anchorman Ali Kırca’yı da almayı planlıyordu. Kıran, bu konuda teklifte bulunduğu Kırca’dan olumlu yanıt aldı. Önceki güne kadar her şey yolunda gidiyordu. Tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı Ali Kırca, kongrede Turgay Kıran’ın ağır topları arasında yer alacaktı. Ne var ki, Galatasaray’ın sorunlarının tartışıldığı önceki akşamki Siyaset Meydanı Programı’nda her şey alt üst oldu.

Ali Kırca, hazırlayıp sunduğu programa Galatasaray’ın mevcut başkanı Özhan Canaydın ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra eski yöneticileri de çağırdı. Canlı yayınlanan programın başlamasından önce stüdyoyu gezen Turgay Kıran, kendisinin de aralarında bulunduğu mevcut yönetim kurulu üyelerine arka sıradaki koltuklardan yer ayrıldığını öğrenince Ali Kırca’ya itiraz etti. Kırca bunun üzerine, "Sana en önden yer ayırdım" cevabını verdi. Ancak Kıran, bu oturum planının yanlış olduğunu belirtip, "Sadece benim ön koltukta olmam yakışık almaz. Mevcut başkan ve yöneticilerin hepsinin ön sırada olması lazım" dedi ve olayı protesto etmek için arka koltuğa geçti.

Kıran’ın bu itirazına rağmen Kırca, daha önce belirlediği oturum planında değişiklik yapmadı ve eski yöneticilerden Yiğit Şardan, Mehmet Cansun, Abdürrahim Albayrak, Eşref Hamamcıoğlu’nu en ön sırada, Başkan Özhan Canaydın hariç mevcut yöneticileri ise arka sıralara oturttu. Turgay Kıran ile Ali Kırca arasındaki sorunlar bununla da bitmedi. Programın ilerleyen dakikalarında Kırca’nın sunum tarzını ve akışı beğenmeyen Kıran, programın yarısında stüdyoyu terketti.

Turgay Kıran: Torpilliler ön sıradaydı

GALATASARAY Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Turgay Kıran, Ali Kırca ile yollarının ayrılmasına neden olan koltuk krizini şöyle anlattı: "Kulüpte sadece 6 ay yöneticilik yapmış olan Fatih Altaylı’nın torpiliyle, onunla aynı dönemde görev yapan eski yöneticilere ön sıradan, bizim gibi yeni yöneticilere ise arka sıralardan yer ayrılmıştı... Böyle bir şey kabul edilemezdi. Yine de sabrettim ve programa katıldım. Ancak saatler geçmesine rağmen bana söz hakkı verilmedi. Ben Galatasaray Kulübü Başkan adayıyım ama bana söz hakkı verilmiyor. Böyle şey olur mu? Tabii ki bunda kasıt ararım. İstedikleri kişileri konuşturdular. Kendi aralarında şov yaptılar. Daha çok Adnan Polat’a söz verdiler. Bu duruma daha fazla dayanamadım ve protesto ederek salondan ayrıldım."

Böyle soru sorulmaz

SİYASET Meydanı programında Ali Kırca’nın Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın’ı sorduğu bir soru Alp Yalman’ın tepkisini çekti... Kırca, Canaydın’a, "Galatasaray camiasında bazı gruplar sizin tekrar başkanlığa aday olmanıza sıcak bakmıyor. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sorunca Canaydın, "Siz ne düşünüyorsunuz?" dedi. Kırca bunun üzerine, "Burada program yapımcısı benim ve soruları ben soruyorum. Bu soruyu da sormak zorundayım" cevabını verdi.

Bu kez devreye eski başkanlardan Alp Yalman girdi, "Halen görevinin başında olan bir başkana böyle soru sorulmaz" diyerek Ali Kırca’yı uyardı. Kırca bunun üzerine, "Ben sordum. cevap verip vermemek size ait" dedi. Özhan Canaydın daha sonra Ali Kırca’ya şu cevabı verdi:

"Siz de G.Saray Kulübü kongre üyesisiniz. Birçok toplantılara katılıyorsunuz. Sizler de nabız yokluyorsunuz. Ben henüz kesin bir karar vermiş değilim. Önümüzdeki hafta içinde bir değerlendirme yaparak kesin kararımı açıklayacağım."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!