Kolombiya 3 - 0 Yunanistan

Güncelleme Tarihi:

Kolombiya 3 - 0 Yunanistan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2014 18:29

Kolombiya, Dünya Kupası C Grubu açılış maçında Yunanistan'ı 3-0 mağlup etti. Kolombiya'nın gollerini Armero, Gutierrez ve Rodriguez attı. Yunanistan maç boyu bir varlık gösteremezken Kolombiya grubun açılış maçında net bir galibiyete imza atarak gruptan çıkma yolunda büyük bir avantaj yakaladı.

Haberin Devamı

Güney Amerika temsilcisi karşılaşmaya büyük bir taraftar desteği ile başlarken defansif oyunu ve az gol yemesi ile öne çıkan Yunanistan'a karşı daha 6. dakikada golü bulmayı da başardı. Erken gelen gol Yunanistan'ın bütün oyun planını bozdu. Komşu, golden sonra eşitliği bulmak adına rakip ceza sahasına yüklenmek istese de yaratıcı oyuncu eksikliğini çok fazla hissetti.

2. yarı ise ilk yarının neredeyse bir kopyası şeklinde gerçekleşti; erken gelen gol ve Yunanistan'ın oyun planının dağılması... 47'de kornerden gelen topta eski Trabzonsporlu Gutierrez altı pasta dokundu ve skoru 2-0'a getirdi. Yunanistan gol için emektar 10 numarası Karagounis'i de son 20 dakikada oyuna sürdü ancak bir sonuç alamadı. Uzatma dakikalarında ortaya çıkan ve bu sene Monaco forması ile Fransa'da asist krallığı da yaşayan Rodriguez son sözü söyledi.


Haberin Devamı

Stat: Mineirao Belo Horizonte
Hakemler: Mark Geiger (ABD), Mark Sean Hurd (ABD), Joe Fletcher (Kanada)
Kolombiya: David Ospina, Cristian Zapata, Mario Yepes, Carlos Sanchez, Pablo Armero (Dk. 74 Santiago Arias), Abel Aguilar (Dk. 69 Alexander Mejia), Teofilo Gutierrez (Dk. 76 Jackson Martinez), James Rodriguez, Juan Cuadrado, Victor Ibarbo, Juan Zuniga
Yunanistan: Orestis Karnezis, Ioannis Maniatis, Konstantinos Manolas, Georgios Samaras, Panagiotis Kone (Dk. 78 Georgios Karagounis), Dimitrios Salpingidis (Dk. 57 Ioannis Fetfatzidis), Vasileios Torosidis, Theofanis Gekas (Dk. 64 Konstantinos Mitroglou), Sokratis Papastathopoulos, Jose Cholevas, Konstantinos Katsouranis
Goller: Dk. 5 Pablo Armero, Dk. 58 Teofilo Gutierrez, 90+3 James Rodriguez (Kolombiya)
Sarı kartlar: DK. 26 Carlos Sanchez (Kolombiya), Dk. 52 Sokratis Papastathopoulos, Dk. 55 Dimitrios Salpingidis (Yunanistan)

KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
-GOL... Uzatma dakikalarında Rodriguez altı pasın içinde önüne gelen topa güzel vurdu ve farkı 3'e çıkardı.
- GOL... 47. dakikada bir dönem Trabzonspor forması giyen Teofilo Gutierrez köşe vuruşunda altıpasa düşen topa dokunarak golünü attı. 2-0
- Mücadelenin ilk yarısı 1-0 Kolombiya'nın üstünlüğü ile sona erdi.
-38'de sol kanattan gelen ortada arka direkte Rodriguez müsait pozisyonda topu üstten auta attı ve farkı 2'ye çıkarma fırsatını tepti.
-28'de sol kanattan kullanılan serbest atışta Torosidis kafayı vurdu, top yandan az farkla auta çıktı.
-GOL... 6. dakikada Kolombiya Armero ile golü buldu.... Sağ kanattan Cuadrado ortasını yaptı bu ortaya Armero plase vuruş yaptı ve golü buldu.
-Maça Yunanistan başladı.


Kolombiyalı oyuncuların gol sevinci... (Foto: Reuters)

Kolombiya 3 - 0 Yunanistan



Sakatlığı nedeniyle Kupa'yı kaçıran Kolombiyalı yıldız golcü Falcao, karşılaşmayı tribünden takip ediyor. (Foto: Reuters)

Kolombiya 3 - 0 Yunanistan




Maç öncesi tribünlerin büyük bir bölümünde Kolombiya taraftarları var. (Fotoğraf: AP)

Kolombiya 3 - 0 Yunanistan



KARŞILAŞMA ÖNCESİ...
Eleme grubunda oynadığı karşılaşmalarda 8 galibiyet alan, 1 kez berabere kalan ve 1 kez de mağlup olan Yunanistan gurubunu Bosna Hersek'in ardından 2. sırada bitirerek Dünya Kupası vizesi almıştı. 2004 Avrupa Şampiyonası'nı müzesine götürdüğü turnuvadan itibaren sert defansı ile öne çıkan 'komşu' bu turnuva öncesinde de yine defansı ile öne çıkıyor. Yunanistan eleme grubunda sadece lider Bosna Hersek'e 3-0 mağlup olurken diğer oynadığı maçlarda kalesinde 1'den fazla gol görmedi.

Haberin Devamı

Dortmund'da oynayan Papastathopoulos ve Roma'da oynayan Torosidis 'maviler'in defansında öne çıkan isimler olurken forvet hattındaki Fulham'dan Mitroglou, Celtic'den Samaras ve tanıdık isim Torku Konyaspor'dan Gekas gol yollarında Yunanistan'ın umut bağladığı isimler.

Kolombiya 3 - 0 Yunanistan


Güney Amerika elemelerinde hayli başarılı bir performans ortaya koyan, önemli rakiplerinden Uruguay'a 4, Şili'ye 3 gol atmayı başaran Kolombiya kupa öncesinde sürpriz bir başarı yakalaması beklenen ekiplerdendi. Ancak Falcao'nun sakatlığı bu beklentileri aşağıya çekti. Falcao'nun yokluğunda forvette Porto'dan Jackson Martinez, Sevilla'dan Bacca ve tanıdık bir isim eski Trabzonsporlu Teofilo Gutierrez öne çıkan isimler. Defans hattında Napoli'den Zuniga ve Armero ile Milan'dan Zapata, orta sahada ise Monaco'dan James Rodriguez öne çıkan diğer isimler. Ayrıca Kolombiya'nın kadrosunda yıllarca Galatasaray kalesini korumuş ve bugün 43 yaşında olan Maondragon da bulunuyor.

Kolombiya 3 - 0 Yunanistan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!