Koç'un en sıkıntılı anları

Güncelleme Tarihi:

Koçun en sıkıntılı anları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 12:15

“Afrika’nın en güzel anlarından bazılarını kayda geçirdim.” Bu sözler, 4 yıl boyunca çeşitli kereler gittiği Afrika’daki vahşi yaşamı görüntüleyen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'a ait.

Haberin Devamı

MUSTAFA KOÇ'UN İLK KİŞİSEL SERGİSİNDEN KARELER

MUSTAFA KOÇ EN ZOR ANINI ANLATTI - WEB TV

Oğuz GÜVEN yazıyor
hurriyet.com.tr

Mustafa Koç’un, Rahmi Koç Müzesi’nde açılan ''Karşılaşmalar'' sergisi, bir ay süresince ziyaret edilebilecek.

Mustafa Koç, uzun yıllardır amatör ruhla sürdürdüğü fotoğraf sanatı alanındaki birikimlerini ilk defa profesyonel bir çalışmada topladı. Vahşi doğa fotoğrafçısı Süha Derbent'in danışmanlığında oluşturulan sergideki fotoğrafları içeren ''Karşılaşmalar'' kitabından elde edilecek gelir, Türkiye Aile Planlaması Vakfına bağışlanacak.

İş ve sanat dünyasından ünlü isimlerin katıldığı sergi açılışında vahşi doğa fotoğraflarıyla büyük beğeni toplayan Mustafa Koç, doğayı keşfetmenin insana büyük bir özgürlük duygusu verdiğini ve engin bir macera yaşattığını belirtti.

Haberin Devamı

Vahşi doğa fotoğrafçılığı yolculuğunun ilk kez Afrika topraklarıyla tanışmasıyla farklı bir boyut kazandığını ifade eden Koç, şunları kaydetti:

/images/100/0x0/55eb2c5ff018fbb8f8b013ed
''Afrika'ya ilk yolculuğumuz 2006'da oldu. Bu tarihten itibaren her yıl düzenli olarak gitmeye başladık. İlk gittiğimiz yer, Afrika'nın kalbindeki Masai Mara idi. Bu doğa harikası yer ufuk çizgisine kadar, gözün görebildiği her yeri kaplayan çayırlarıyla bakış açımı baştan aşağı değiştirdi. Dört bir tarafımızda uzanan, nefes kesici vahşi hayatla dolu sonsuz ova kesinlikle büyüleyiciydi. Vahşi doğadaki hayvanların gücü, doğanın dengesi içindeki sıradanlığı benim için fotoğraf karelerinde yeniden hayat buldu. Ama daha keşfedeceğimiz çok şey var.''

Seyahatlerinde Afrika'nın en güzel anlarından bazılarını kayda geçirmiş olduklarını aktaran Koç, iş hayatında elde ettiği disiplin, zamanında doğru yerde doğru kararı verebilme ve kuşkusuz doğru zamanlama için gerekli sabrı gösterebilme yetilerinin vahşi doğada çok işine yaradığını belirtti.

İnsanlar nedeniyle vahşi doğanın her geçen gün yok olmaya yüz tuttuğunu ifade eden Koç, canlı türlerinin kendi doğal halleri içinde kalmalarına özen gösterilmesi gerektiğini bildirdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!