Kocaeli'de Kartalspor maçı hazırlıkları

Güncelleme Tarihi:

Kocaelide Kartalspor maçı hazırlıkları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2009 13:41

Alacaklarını gerekçe göstererek dün antrenmana çıkmayan Kocaelisporlu futbolcular, bugünkü antrenmana çıkarak Kartalspor maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik direktör Cihat Arslan, KEV Sefa Sirmen Tesisleri'ndeki antrenman öncesi yaptığı açıklamada, idmana çıkmayan futbolcularının alacaklarına karşı bir tepki gösterdiğini, bunu normal karşıladığını, benzer tepkileri memur ve işçilerin de zaman zaman sesini duyurabilme açısından gösterdiğini dile getirdi. Futbolcuların da muhatap alabileceği birilerini aradıklarını ifade eden Arslan, “Tabi bunu bir yerde sona erdirmek gerekiyordu. Sabah futbolcularıma bunu söyledim” dedi.

Önlerinde önemsedikleri Kartalspor maçı olduğunu belirten Arslan, şöyle konuştu:
“Kartalspor maçı, bizim için de camiamız için de önemli. Bundan sonra yapacağımız iş, kimseyi eleştirmeden önümüzdeki Kartalspor maçına bakmak. Tabi bu sadece olayların üzerini örtme anlamı taşıyor. Çünkü sorun çözülmüş olmuyor. Sorun çözülmediği sürece bu sıkıntılar ileride Kocaelispor'un başına dert açacaktır. Hafta içi bazı sıkıntılar yaşanabilir ama futbolda sahaya çıkınca her şey değişir. Kartalspor maçında kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Futbolcularımız da diğer olayları bir şekilde unutur.”
Takım kaptanı Serdar Topraktepe, bugün antrenmana çıkmalarının en büyük nedeninin, futbolcuların Kocaelispor'u ne kadar sevdiğini herkese göstermek olduğunu söyledi.

Topraktepe, şöyle devam etti:
“Kocaelispor'un durumu belli ve hafta sonu çok önemli bir maçımız var. Kartalspor maçı bizim için çok önemli, dönüm noktası. O yüzden tüm arkadaşlarımızla karar verdik, Kartalspor maçına kadar idmanlarımıza çıkacağız, Kartalspor maçını Allah nasip ederse taraftarımızın da desteğiyle alacağız, ondan sonra protestomuz devam edecek. Ama şimdi tek düşüncemiz Kartalspor maçı. Önceki yıllarda Belediye Başkanımızın ciddi desteği oldu. Öncelikle yine başkanımızdan, valimizden yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Buradaki futbolcular elinden gelen her şeyi yapıyor. Kocaeli'de 1650 büyük fabrika var, sanayicilerimizden destek bekliyoruz. Onlardan ufacık bir destek görsek bizim için ateşleyici bir güç olacak.”
Ahmet Dursun ise alınan kararın genç, yaşlı, lisansı olan, olmayan tüm futbolcularca alındığına değinerek, kendisiyle birlikte birkaç futbolcunun lisansının çıkartılamadığını, kendilerine verilen sözlere kanarak transfer döneminin son anına kadar başka kulübe gitmediğini söyledi.

Dursun, şunları kaydetti:
“Kulübün durumu belli, yönetime aday olan kişiler, başkan adayları problemi çözebiliyorlarsa gelsinler. Bu problemi bilerek gelsinler ki bize sonradan 'zamanımız azdı, para bulamadık, lisansları çıkartamadık, kulübün bu kadar borcu var' demesinler. Kulübün zaten 60-70 milyon lira borcu var, ikinci yarıya kadar 12 milyon daha lisansları çıkarmak için borç ilave edilecek. Zaten lisanslar çıkmazsa bu takım küme düşer.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!