Koca ligde 7 hoca kaldı

Güncelleme Tarihi:

Koca ligde 7 hoca kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2013 01:22

Süper Lig’deki teknik direktörlerin yaprak dökümü hızla devam ediyor.2012-2013 sezonu sona erdi. 18 takımın çalıştırıcısından geriye sadece Galatasaray, Eskişehirspor, Kayserispor, Akhisar, Kasımpaşa, Bursaspor ve Torku Konya’nın hocaları kaldı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın da görevinden ayrılması ile Süper Lig’de yaşanan ‘teknik direktör sirkülasyonuna’ bir isim daha eklendi. Sezon sona ermeden de çok sayıda isim ya istifa etmiş ya da kulüp yönetimleri tarafından gönderilmişti.

Türkiye’nin bir numaralı liginde çalışan teknik direktörler, başarılı veya başarısız olmaları göz edilmeksizin yaşanan yaprak dökümüne katıldı. 18 takımın çalıştırıcıları arasından geriye ise, biri PTT 1. Lig’den yeni yükselen Torku Konya Teknik Direktörü Uğur Tütüneker olmak üzere toplamda 7 hoca işinin başında kalabildi.

KALANLARIN DURUMU DA ‘ŞÜPHELİ’

G.SARAY’la şampiyonluk kupasını kaldıran Fatih Terim, Eskişehirspor’da Ersun Yanal, Kayseri’den Robert Prosinecki, Akhisar’ı kümede tutan Hamza Hamzaoğlu, Kasımpaşa’da Şota Arveladze ve Bursaspor’da geleceği ‘hareketli’ geçecek gibi görünen Hikmet Karaman ise görevine devam edebilen diğer isimler oldu.

Haberin Devamı

Süper Lig’de çalıştırdıkları takımlarla PTT 1. Lig’in yolunu tutan İstanbul BŞB’nin hocası Bülent Korkmaz ve Mersin İdmanyurdu’nda görev yapan Hakan Kutlu da, sezon sona erdikten sonra, şimdiye kadar işini sürdüren teknik adamlar arasında yer aldı.

HAYALİ GERÇEKLEŞTİRİP GİDENLER...

süper Lig’in yanı sıra, PTT 1. Lig’den yükselen 3 takımdan 2’sinin teknik direktörü de, başarılı olmalarına rağmen yola devam etmeme kararı aldı. Kayseri Erci-yesspor’la favori olmadığı sezonu şampiyon bitiren Osman Özköylü ile Çaykur Rize’yi ikinci sırada tutup Süper Lig vizesini kapan Mustafa Denizli görevlerini bıraktı.

Erciyes’te göreve geçen sezon Gençlerbirliği’ni çalıştıran Fuat Çapa, Rize’de ise geçtiğimiz yıl Sivasspor’un hocası olan Rıza Çalımbay geldi. Yalnızca, play off’lar sonrası üst lig vizesi alan Torku Konya’nın teknik direktörü Uğur Tütüneker kalıcı olabildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!