Kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2003 01:01

Henry: Kolay olmayacak

FRANSA
Milli Takımı'nın yıldız golcüsü Thierry Henry Türkiye karşısında işlerinin kolay olmayacağını söyledi. Kupada 2 gol atan Henry, ‘‘Fransa'da oynuyoruz ama Türk seyircisinin maçlara ilgisi rakibe de kendi evlerinde oynuyor havası yaratacak. Bu yüzden 12. adam faktörü fazla geçerli değil. Türkiye'nin iyi bir defans kurgusu ve çok iyi bir kalecisi var. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız, ancak işimiz kolay olmayacak’’ dedi.

Santini: Kazanmamız şart

FRANSA
Milli Takımı Teknik Direktörü Jacques Santini, Türkiye maçının kendileri için önemli bir sınav olduğunu söyledi. Santini, ‘‘Son Dünya Kupası'nın hayal kırıklığından sonra yeni bir takımla çıkış yakalamak için başarılı olmamız gerekiyor. Türkiye maçıyla yeni bir turnuva başlıyor. Final bizim için ilk hedef. Asıl hedefimiz Portekiz'deki Avrupa Şampiyonası, ama zorlu rakibimiz Türkiye'yi yenip, ilk hedefe ulaşmalıyız’’ dedi.

Millilere süper prim

FUTBOL Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, ve Asbaşkan Hüsnü Hayali, FIFA Konfederasyon Kupası'nın kazanılması halinde verilecek 3.5 milyon İsviçre Frankı'nın önemli miktarının futbolculara prim olarak dağıtılacağını müjdeledi. Asbaşkan Hayali, ay yıldızlı futbolcuların kupada özveri ve başarıyla mücadele ettiklerini söyledi.

Biletler karaborsa

FIFA Konfederasyon Kupası yarı finalinde bugünkü Fransa-Türkiye maçının biletleri karaborsaya düştü. Türkiye'nin grubunda Brezilya'yı elenmesinden sonra Fransız futbol severlerin yoğun ilgisini çeken Fransa-Türkiye milli maçının biletlerinin karaborsaya düşmesi FIFA yetkililerini önlem almaya itti.

Tek golümüz Metin Oktay’dan

MİLLİ
Takımımız, Fransa ile bugüne kadar 4 maç yaptı, 1 beraberlik, 3 yenilgi aldı. Ay-yıldızlılar 1 gol atıp, 11 gol yedi. Akdeniz Kupası'nda 3 Nisan 1955'te Fransa B takımı ile İstanbul'da 0-0 berabere kalan millilerimiz, 25 Aralık 1955'te Paris'teki rövanşta yine Fransa B takımına 3-1 yenilirken, tek golümüzü Metin Oktay attı. Milliler özel maçlarda ise Fransa'ya 9 Kasım 1996'da Paris'te, 15 Kasım 2000'de de İstanbul'da aynı skorla 4-0 yenildi.

İngiltere’nin üstüne çıktık

TÜRKİYE,
FIFA'nın dünya klasmanında 2004 Avrupa Şampiyonası eleme grubundaki rakiplerinden İngiltere'nin üstüne çıkarak 7. sırada yer aldı. Puanını 733'e çıkartan Milli Takım, 8. sıradan 7. sıraya yükselirken, 727 puan alan İngiltere, 7. sıradan 8. sıraya indi. Makedonya, 461 puanla 93. sıradan 90., Liechtenstein, 280 puanla 148. sıradan 146. sıraya çıktı. Slovakya ise 544 puanla 53. sıradan 55. sıraya indi. Brezilya, ilk, Fransa, 2. sırada.

Kupada final pazar günü

KONFEDERASYON
Kupası'nda bugünkü Kolombiya-Kamerun ve Fransa-Türkiye maçlarından galibiyetle ayrılacak takımlar pazar günü Paris St Denis'teki Stade de France'da finalde şampiyonluk için karşı karşıya gelecek. Bugünkü maçların mağlupları ise cumartesi günü St. Etienne'de 3'üncülük için mücadele edecek.

Kamerun-Kolombiya karşı karşıya

FRANSA
'daki Konfederasyon Kupası'ndaki günün diğer yarı final mücadelesinde Kamerun ile Kolombiya, Lyon'da karşı karşıya gelecekler. Gerland Stadı'ndaki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Maçı Alman hakem Markus Merk yönetecek. Karşılaşmayı Sky Türk yayınlayacak.

Kaleci Rüştü’ye Eyfel’de ziyafet

FUTBOL
Federasyonu Asbaşkanı Hüsnü Hayali, Milli Takım kalecisi Rüştü ve eşine Eyfel'de ziyafet verdi. Önceki akşam Teknik Direktör Şenol Güneş tarafından tüm futbolculara izin verildi. Hayali, Rüştü'nün Barcelona'ya gitmesinin Türk futbolunun büyük kazancı olacağını vurgularak, milli kalecinin transferini ziyafetle kutladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!