Kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2003 03:11

Terim, İnönü'de siftah peşinde

G.SARAY Teknik Direktörü Fatih Terim'in İnönü Stadı'nda oynanan lig maçlarında galibiyeti bulunmuyor. Başarılı teknik adam, sarı kırmızılı takımın başına geçtiği 1996-97 sezonundan bu yana ezeli rakibine karşı İnönü Stadı'nda 4 lig sınavı verdi. Bu karşılaşmalardan 3'ü 1-1 sona ererken, diğer maçı Beşiktaş 2-1 kazandı.

Ali Aydın'ın 4. derbisi

BEŞİKTAŞ-G.Saray maçının hakemi Ali Aydın, 4. kez bir derbi karşılaşmasında görev yapacak. Daha önce iki defa Beşiktaş-F.Bahçe ve bir defa da F.Bahçe-G.Saray maçını yöneten FIFA kokartlı Ordu bölgesi hakem, Beşiktaş ile G.Saray arasındaki mücadelede ilk kez düdük çalacak.

Cimbom'da 6 eksik

ZORLU derbi maçı öncesi Beşiktaş'ta tek eksik, sakatlığı devam eden Maldarasanu. G.Saray'da ise Berkant, Ümit Davala, Hasan Şaş, Batista, Baliç ve Suat Usta sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Portekizli defans oyuncusu Abel Xavier'in durumu ise maç saatinde belli olacak.

Yoğun güvenlik önlemleri

YILIN derbisinde olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak. BJK İnönü Stadı'ndaki maçta 3 bin 700 emniyet mensubu görev yapacak. Beşiktaş'ın şampiyonluğunu ilan etmesi durumunda ise maç sonu bu rakam 6 bin 700'e çıkacak.

Demirören: Keyfini çıkartın

BEŞİKTAŞ Futbol Şube Sorumlusu Yıldırım Demirören, futbol takımının şampiyonluk maçına hazır olduğunu ve zorlu 90 dakika sonunda sahadan gülerek ayrılacaklarını söyledi. Demirören, dün taraftar gruplarıyla yaptığı toplantıda, ‘‘İçinizi rahat tutun. G.Saray maçında kulübümüze zarar getirecek davranışlardan kaçının. Yalnızca derbinin keyfini çıkartın. Futbolcularımız sizlerin beklentilerine yanıt verecektir’’ dedi.

Güreli'den prim müjdesi

BEŞİKTAŞ İkinci Başkanı Hüsnü Güreli'den siyah beyazlı futbolculara prim müjdesi. Güreli, G.Saray derbisinden sonra bu sezonki ödemelerin tamamının yapılacağını söyledi. Siyah beyazlı takımda hiçbir futbolcunun alacağının bulunmadığını anlatan Güreli şöyle konuştu: ‘‘Şampiyon olduklarında primlerinin tamamını alacaklar. Bu konuda rahat olsunlar’’ dedi. Kaptan Tayfur ve Sergen ise, ‘‘Prim değil kupa istiyoruz’’ yanıtını verdi.

Kendi istekleriyle kampa girdiler

G.SARAY, Beşiktaş maçının hazırlıklarını dün akşam yaptığı antrenmanla tamamladı. Teknik Direktör Fatih Terim'in, takımı kampa almayacağını açıklamasına rağmen, sarı kırmızılı oyuncuların, tesislerde kalmak istedikleri, teknik heyetin de bu isteği kabul ettiği bildirildi. Antrenmandan sonra bir lokantada hep birlikte yemek yiyen futbolcular, daha sonra Florya'ya giderek, geceyi tesislerde geçirdi.

Yağmur bekleniyor

DERBİ öncesi satışa çıkarılan maç biletleri çok kısa süre içinde tükendi. Galatasaray'ı eski açık tribünde 500 taraftarı destekleyecek. Bu arada karşılaşma saatinde İstanbul'da yağmur bekleniyor.

Avantaj Kartal'da

SÜPER Lig'de puan eşitliği halinde devreye ‘‘ikili averaj’’ girecek. İlk yarıda Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maçı 1-0 kazanan Beşiktaş, bu akşamki tarihi karşılaşma öncesi 5 puanlık farkın yanı sıra ikili averajdaki 6 gollük farkla da ön plana çıkıyor. Galibiyetin yanı sıra beraberlik Beşiktaş'ı şampiyon yapar. G.Saray 1 farklı skorla kazanırsa puan farkını 2'ye indirir, ikili averajı eşitler. Son hafta alınacak skorlar şampiyonu belirler. Cimbom, 2 veya daha farklı skorla galip gelirse ikili averajı lehine çevirir. Bu durumda Beşiktaş'ın son hafta Samsun'la berabere kalması halinde G.Saray G.Antep'i yenerek şampiyon olur.

Divan'da bilet protestosu

BEŞİKTAŞ
Kulübü Olağan Divan Kurulu toplantısı dün yapılırken, kurul üyeleri, G.Saray maçına bilet bulumamaktan yakınarak, kulüp yönetimini protesto etti. Divan Kurulu başkanı Şeref Nasır, kendilerinin yönetimden 60 bilet istediğini belirterek, ‘‘Maalesef tüm çabamıza rağmen bizlere 20 bilet verildi’’ dedi. Bu arada Beşiktaş'ın borcunun 26 trilyon 793 milyar lira olduğu açıklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!