Kırkpınar'da çeyrek heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Kırkpınarda çeyrek heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2011 18:54

Geleneksel 650'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, çeyrek finale yükselen 8 başpehlivan belli oldu.

Haberin Devamı

Büyük çekişmeye sahne olan 3. tur başpehlivanların güreşinde Recep Kara, Ali Gürbüz, Ahmet Kavakçı, Salih Dorum, Osman Aynur, Gökhan Arıcı, Fatih Atlı,Şaban Yılmaz yarın devam edecek çeyrek final müsabakalarına katılmayı elde etti.

Güreşleri tribündeki yerinde izleyen son 3 yılın Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, "Pehlivanlar bu güne kadar aslanlar gibi güreşti. Pehlivanlarımız burada şehit olan güreşçilerimizin gereğini yaptı. Onlara yakışır bir şekilde güreştiler. Seyircinin aklında 'Mehmet Yeşilyeşil başpehlivan oldu, aynı grupta 10 tane başpehlivan var, yine o olacak' diye düşünüyordu, ama öyle olmadı. Pehlivanlar onurları ile çıktılar güreştiler bizim demek istediğimiz 'Kırkpınar'da şaibe olmasın'dı. Yeşilyeşil çok değerli bir kardeşimiz, seyirci de onu çok seviyor. Geçen yıl Yeşiyyeşil'e araba hediye etmiştim. Bu yıl kazanana da araba hediye edeceğim. Yeşilyeşil üzülmesin, herkes onu seviyor. Seyircinin aklında en ufak bir şüphe kalmadı" dedi.

Haberin Devamı

Selim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ağalık konusunda da eğer yarın benden daha iyi yapacağını söyleyen biri çıkar da ağalığı alırsa tamam, ama çıkmazsa ben yine ağayım. Bu meydanlarda Sayın Başbakan Erdoğan'ı ağırlayacak olmamız da büyük bir onurdur."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!