Kırılgan kenarlıyız

Güncelleme Tarihi:

Kırılgan kenarlıyız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2011 00:00

AVRUPA Şampiyonası’na 20 gün gibi çok az bir süre kala en büyük korkum Milli Takım’ın meşhur ‘murano camları’ gibi en zayıf yeri kenarından kopması.

Haberin Devamı

“Abi-yoğun koç-free” (Harun Erdenay-Orhun Ene) kenar yönetimli Milli Takımımız ilk ciddi sınavına dün akşam çıktı. Bizimkilerin nasıl olsa “Ağırlık yüklemesi yaptık baygınız, bu sayılmaz sonrakine bakalım” klasik bahanesini bulacaklarını bildiğimden, ”Bütün zamanların en iyi Milli Takımı’na kariyerli, otoriter koç gerekir” savımın doğrulamasını yapmak adına rakibe de alıcı gözle baktım.

Fretello’nun sihri

Yılların eskitemediği NBA efsane koçu Mike Fretello, ilk kez sahne aldığı Avrupa basketbolunda Ukrayna’ya neler katmış çok merak ediyordum. Fretello sihirli değneğiyle yılların her daim kaybeden, ağır ve kalın güce dayalı basketbol oynayan düşük ritmli Ukrayna’sından kolej basketbolunun alternatifli takım savunması ve hareketli hücumu yapan; cıva gibi bir takım çıkarmış ortaya. Üstelik elinde sınırlı oyuncu kapasitesine rağmen.

Haberin Devamı

Maçın iyisi Cenk

”Derin takımım var”, “Türkiye gibi oynasak yeter” söylemleri, “Gençler ile deneyimlilerin ruhani buluşmasının sinerjisiyle evvel Allah her güçlüğü aşarız” kahve hamasatıyla takım hazırlayan bizim kenar yönetim ise; maalesef takımı daha ritme sokamaması ötesinde, nasıl bir basketbol oynayacağına henüz karar verememiş. Allah’tan olağan kurtarıcılar Ömer ve Hidayet form yakalamak üzere ve yeni katılanlar Enes, Furkan ve maçın en iyisi Cenk Akyol içimize su serpiyorlar. Bu akşam Almanya maçı daha zorlu fakat önümüzü görmek açısından
bize yararlı olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!