Kırıkkale dünya boks şampiyonasına ev sahipliği yapacak

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkale dünya boks şampiyonasına ev sahipliği yapacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2012 22:56

Kırıkkale, 16 Haziran'da yapılacak Dünya Boks Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Şampiyonanın düzenleneceği Kırıkkale Kültür Parkı'nın amfi tiyatrosunda, organizatörler ve boksörlerin de katılımı ile bir basın toplantısı yapıldı. Alman organizatör Eva Rolle ile Türk organizatör Niyazi Aytekin, birlikte yaptıkları basın toplantısında Kırıkkale'nin adını tüm dünyaya duyurmaya kararlı olduklarını açıklarken, toplantıya katılan boksörler de, Kırıkkale'de ringe çıkmaktan son derece mutlu olacaklarını söyledi.

Alman organizatör Eva Rolle, "Kırıkkale'de boks sporuna karşı bir başka sevgi var. Bunu tespit ederek Kırıkkale'de çok iyi bir organizasyon yapacağız. Dünya Boks Şampiyonalarında isim yapmış ünlü boksörlerin katılımı ile yapacağımız organizasyonu Alman Televizyonları naklen yayınlayacak. Bu konuda Türkiye Boks Federasyonu ile görüşme sağladık. Şampiyonada dünyanın tanınmış boksörlerinden Robert Rolle, Jose Spearman, Varol Vekiloğlu, Gober Halas, Benjamin Simon, Rashıd Matumla, Tholas Hengsberger, Ahmet Yazar'ın yanı sıra bir çok ünlü boksör mücadele edecek" dedi.

Haberin Devamı

Düzenlenen basın toplantısını Alman televizyoncular da takip ederken, 16 Haziran'da Kırıkkale'de yapılacak boks müsabakaları için katılan boksörler ise, "Daha önce Türkiye geldik. Kırıkkale'de boks sporuna karşı büyük ilginin olması bizi son derece mutlu etti. Amacımız buradan dünyaya bir kez daha boks sporunun sesini duyurmak için kıyasıya boks maçları yapmak" açıklamasını yaptı.

Boksörler, Kırıkkale Kültür Parkı'nın amfi tiyatrosunda basın mensupları için gösteri maçları yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!