Kimseden çekincemiz yok

Güncelleme Tarihi:

Kimseden çekincemiz yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2012 17:39

Genç Milli Erkek Basketbol Takımı, Letonya ve Litvanya'nın 9-19 Ağustos tarihlerinde ortaklaşa düzenleyeceği Avrupa Şampiyonası'na katılmak için yarın Letonya'ya gidecek.

Ay-yıldızlı takım, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yaptığı antrenmanla İstanbul'daki hazırlıklarını tamamlarken, şampiyonada mücadele edecek 12 kişilik oyuncu kadrosu da belli oldu.

Antrenmandan sonra açıklamada bulunan Genç Milli Takım Antrenörü Erhan Toker, iyi oyunculardan kurulu bir takım olduklarını, kimseden çekinmediklerini dile getirdi.

Toker, verimli bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, katıldıkları özel turnuvalarda başarılı sonuçlar aldıklarını belirterek, “Şampiyonada en iyi performansımızı göstermeye çalışacağız. Her maçı kazanmak için oynayacağız. Yıldız Milli Takımı'nın başarısından çok gurur duydum. Bu başarıdan sonra bizim takımdan da beklentinin yüksek olduğu konuşuluyor. Bu, üzerimizde bir baskı oluşturmuyor. Amacımız öncelikle her zaman A Milli Takım'a doğru oyuncular çıkarabilmek ve mücadele ettiğimiz organizasyonlarda da en iyi performansı ortaya koymak. Biz yine aynısını yapmaya çalışacağız” diye konuştu.
Erhan Toker, gelecek için umut vaat eden oyunculardan kurulu bir takım olduklarını anlatarak, “Takımızın iyi olduğunu düşünüyoruz ve kimseden çekinmiyoruz. Kendimizle ilgili doğru şeyleri yaparsak, o zaman her şey olumlu olacaktır. Yani sonucu tayin edecek olanlar bizim oyuncularımızdır” ifadelerini kullandı.
Altyapı takımlarının son yıllarda katıldıkları organizasyonlarda önemli dereceler elde ettiğini vurgulayan Toker, şunları kaydetti:
“Burada önemli olan kazanmak ve madalya almak değil. Bize asıl gurur veren, bütün bu jenerasyonlarda A Milli Takım'a çıkacak oyuncuların bulunması. Oyuncuların ilerliyor olması ve yavaş yavaş A takımlarda süre alıyor olması. Madalya almak o gün sizi mutlu edebilir, ancak o jenerasyondan A Milli Takım'a oyuncular çıkıyorsa, Avrupa Ligi takımlarında oynuyorsa, NBA'ye gidebiliyorsa ve siz de bunun bir parçası olabiliyorsanız, gerçek başarı budur.”

Antrenman

Genç Milli Takım, İstanbul'daki son antrenmanında taktik ağırlıklı bir çalışma yaptı.

Yaklaşık 2 saat süren antrenmanı, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Necati Güler ile (A) Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjevic de izledi.

Kadro

Genç Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek 12 kişilik kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
Talat Alp Altunbey (Bandırma Kırmızı), Kartal Özmızrak (Beşiktaş), Metin Türen (Darüşşafaka), Metecan Birsen (Fenerbahçe Ülker), Cedi Osman, Tayfun Erülkü, Burak Can Yıldızlı (Pertevniyal), Kenan Sipahi, İsmail Kerem Gülmez, Burak Hacıismail, Yiğit Emre Mirza (TOFAŞ), Kerem Kanter (The MacDuffie School/ABD).
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!