Kimse kadın hakemle evlenmek istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Kimse kadın hakemle evlenmek istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2002 02:10

Doğu Anadolu Bölgesi'nin tek kadın hakemi Eser Asker, kadın hakemlerin iki büyük korkusu olduğunu söyledi: Birincisi küfür, ikincisi evde kalmak. Çünkü hiçbir erkek, bu kadar yiyen kadınla evlenmek istemiyor.

Türkiye'de ‘‘futbol hakemi’’ olmak zor, kadın hakem olmaksa ‘‘zor’’dan öte bir şey. ‘‘Yürek’’ istiyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde kadın hakem olmak ise ‘‘ateşten gömlek’’... Doğu Anadolu'nun tek kadın futbol hakemi olan 25 yaşındaki Eser Asker, futboldaki kötü tezahürattan yakındı. Eser Asker, kadın futbol hakemlerinin ‘‘fobi’’ derecesinde iki büyük korkusu olduğunu belirtti ve bunlardan birinin ‘‘küfür’’ diğerinin ise ‘‘evde kalmak’’ olduğunu söyledi. Eser Asker, ‘‘Bu kadar küfür yiyen bir kadınla kim evlenmek ister ki?’’ diye konuştu.

Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 4'üncü sınıf öğrencisi olan Eser Asker, Erzurum'da iki yıldır futbol hakemliğinin yanı sıra voleybol karşılaşmalarını da yönetiyor. En büyük hedefinin 4 Mayıs'ta yapılacak sınavı kazanıp birinci ligde maç yönetmek olduğunu söyleyen Eser Asker, erkek hakemlere göre daha şanslı olduğunu söyledi. Çıktığı müsabakalarda, erkek hakemlerin yönettiği maçlara göre daha az küfürlü tezahürat olduğunu, ama bunun da çok çirkin olduğunu dile getiren Eser Asker şöyle devam etti:

‘‘Sporun her dalını çok seviyorum. Bu yüzden birçok şeyi göze alıp futbol hakemliği bile yapmaya başladım. Kadın hakemlerin iki büyük korkusu var. Bunlardan biri kötü tezahürat, bir diğeri ise evlenemeyip evde kalmak. Çünkü hiçbir erkek, kadın futbol hakemi ile evlenmeyi göze alamıyor. Yönettiğim maçlarda erkek futbolcular, o anki sinirleriyle üzerime doğru geliyorlar. Karşılık versem yumruk yiyeceğim, ama ben ortamı yumuşatmayı tercih ediyorum.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!