KİM BU ADAMLAR

Güncelleme Tarihi:

KİM BU ADAMLAR
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Büyük öfke...

Çirkin saldırı ve tehditlere Fenerbahçeli futbolcular da isyan etti, Türkiye de...

Pendik maçı sonrası Dereağzı Tesisleri'nde Fenerbahçeli futbolcuları rehin tutan ve kaptan Rüştü'yü döven saldırganlara büyük tepki gösterildi. Vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları olayı şiddetle kınarken Fenerbahçeli futbolcular da bir deklarasyon yayınladı.

Telefonlar susmadı

Fenerbahçe-Pendik maçından sonra yaşanan olaylar ve Fenerbahçe Kulübü tesislerinde başta Kaptan Rüştü olmak üzere futbolculara karşı gerçekleştirilen saldırı tüm yurtta taraflı tarafsız büyük infial uyandırdı. Önceki akşamdan itibaren Hürriyet'e gelen tepki telefonları susmak bilmedi.

Önlemler alınsın

Gazetemizi arayan vatandaşlar, saldırıyı şiddetle kınarken futbolla asla bağdaştıramadıkları bu tip olaylara karşı en kısa sürede gereken ciddi önlemlerin alınmasını istediler. Vatandaşların yanı sıra birçok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü de olayı kınayan açıklamalar yaptı.

Açıklama...

Dün Dereağzı Tesisleri'ne gelen Fenerbahçeli futbolcular da yaptıkları açıklamada kendilerine yapılan saldırıyı kınarken kamuoyuna bir deklarasyon sundular. Fenerbahçeli futbolcuların yaptığı açıklama aynen şöyle:

Üzgün ve kırgınız

Değerli medya mensupları ve kamoyu, dün Pendikspor- Fenerbahçe Türkiye Kupası karşılaşması beklenmedik sonucu sonrasında yaşananan olaylardan dolayı biz Fenerbahçe Kulübü futbolcuları son derece üzgün ve kırgınız. Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nda Pendikspor'a elenmesi, kurum içindeki tüm bireyleri olduğu gibi biz futbolcuları da üzmüştür. Ancak kafilenin tesislere dönüşünde karşılaştıklarımız, aklı selim Fenerbahçe taraftarına asla yakışmayacağına inandığımız bir durumdur.

İnsanlık dışı

Her nasıl olduysa tesislere girişi bir türlü engellenemeyen, belleri silahlı taraftar kisvesi altındaki bir kaç kişinin ne olursa olsun bu kulüp için saha içinde ve dışında ter döken ve bu kulübü temsil eden tüm futbolculara ve özellikle kaptanımız Rüştü Rençber'e yönelik gerçekleştirdiği yakışıksız ve insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Bağdaşmaz

Bu saldırı hiç bir Türk kulübüne yakışmayacağı gibi özellikle Fenerbahçelilikle asla bağdaşamaz. Çünkü biz Fenerbahçeli olduğunu bildiğimiz ve bununla gurur duyduğumuz ulu önder Atatürk'ün sporun dostluk ve kardeşlik için olduğu ilkesini sonuna kadar savunuyoruz.

Zirveye taşıyacağız

Türkiye Kupası ve liginde elde edilen talihsiz sonuçlardan dolayı aklı selim gerçek Fenerbahçe camiasından özür diliyor, en kısa zamanda şanlı Fenerbahçeyi layık olduğu zirveye taşıyacağımıza ve bunun kaptanımız Rüştü önderliğinde gerçekleşeceğine herkesin inanmasını istiyoruz. Saygılarımızla. Fenerbahçe Kulübü Futbolcuları.

Profesyonel Futbolcular Derneği'nin açıklaması

F.BAHÇE-Pendikspor maçından sonra, milli takımımızın ve Fenerbahçe'nin kalecisi Rüştü Rençber'e yapılan saldırıyı nefretle kunıyoruz. Aylardan beri Türk futbolunda seyirciler arasında, halkla futbolcularımızın arasında Fair Play çağrısı yapıyoruz. Ancak ne yazık ki hala Türk toplumunda insanlıktan uzak kişiler yaşamaktadır. Dünkü gazetelerde Rüştü Rençber'e saldıranlar apaçık ortadadır. Güvenlik güçlerinin derhal onları yakalamaları gerekmektedir. Bizi en çok üzen olayların başında Fenerbahçe Kulübü Tesislerinde özel güvenlik elemanlarının olaya mani olmamaları, taraftarları kamp odalarına kadar sokmalarıdır. Bu tip olayların sık sık tekrarlandığı Türk futbolunda güvenlik güçlerimizin de olaya geç müdahele etmeleri ayrı bir üzücü durumdur. Bu arada Fenerbahçeli futbolculara da düşen görevler vardır. Bir futbolcu arkadaşlarının yalnız başına dışarı çıkmasına müsade etmemeleri lazımdır, ‘‘Birlikten kuvvet doğar’’ sözü ne yazık ki Fenerbahçeli futbolcular tarafından hep unutulmuştur. Aynı olay geçtiğimiz yıllarda Antalyaspor mağlubiyetinden sonra Boliç'le yaşanmıştır. Fenerbahçeli futbolcular orada da seyirci kalmışlardır.

Milli takım ve Fenerbahçe kalecisi Rüştü Rençber'e geçmiş olsun diliyoruz ve ülkemizde bu tip olaylara seyirci kalanları da şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı

Turgay Şeren

Pişman değilmiş!

Yakalanıp serbest bırakılan saldırganın küstahlığı...

Pendik maçı sonrasında akşam kulüp binasından çıkışta Rüştü Rençber'i acımasızca döven saldırganlar dün çıkarıldıkları savcılık tarafından serbest bırakıldı. Saldırıyı organize ettiği belirtilen ve tesislerde Rüştü'ye tekme atan Özcan Kırtay, yaptıklarından pişman olmadığını belirterek, ‘‘Herşeyi Fenerbahçe için yaptım’’ dedi.

Saldırganlar 25 yaşındaki Özcan Kırtay, 17 yaşındaki Emre Sağlık, 17 yaşındaki İ.Serkan Gökhan, 19 yaşındaki Gökçen Karakulak, 18 yaşındaki Süleyman Çolak ve 24 yaşındaki Murat Önkal dün sabah Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından tek tek yakalandı. Gözaltına alınan sanıklar sorgularının ardından Kadıköy Adliyesi'ne götürüldü.

Adliye girişinde fanatik 3-5 arkadaşları tarafından alkışla karşılanan 6 saldırganın Müracaat Savcısı Mahir Acar tarafından ifadeleri alındı. Murat Önkal'ın uyuşturucu satmak suçundan kesinleşmiş cezası olduğu, hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunduğu belirlendi. Diğer sanıklar savcılıktan serbest bırakılırken Önkal Emniyet Müdürlüğü'ne geri götürüldü.

Çizme, Zeman'ı konuşuyor

İKİNCİ Lig takımlarından Pendikspor'a yenilerek elenen Fenerbahçe'nin başarısızlığı İtalya'da Çek hoca Zdenek Zeman'a bağlanıyor. İtalyan basını, elenme sonrası Başkan Aziz Yıldırım'ın kendisini arayarak, ‘‘Ben 13 Şubat'ta gidiyorum Sen istediğin gibi hareket et. İster kal, ister git’’ dediğini öne sürdü. ‘‘La Gazzetta dello Sport’’ Gazetesi, dünkü baskısında haberi ‘‘Fenerbahçe'de kaos.. Zeman'ın durumu riskli’’ başlığı ile verdi. Reha ERUS / ROMA

Fenerbahçe Futbol Vakfı'ndan kınama

FENERBAHÇE Futbol Vakfı, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın kaptanı ve milli futbolcu Rüştü Rençber'e yapılan saldırıyı kınadı. Fenerbahçe Futbol Vakfı Yönetim Kurulu'nun yaptığı açıklamada, ‘‘Rüştü Rençber'e yapılan saldırıyı hiçbir Fenerbahçeli'ye yakıştıramıyoruz. Ve olayı Fenerbahçe Futbol Vakfı olarak şiddetle kınıyoruz’’ ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

Dereağzı'nda panzer gölgesi

PENDİK maçı sonrasında Fenerbahçeli futbolculara yapılan saldırının ardından dün Dereağzı Tesisleri'nde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Antrenman tesislerinin çevresine hiçbir taraftarı almayan güvenlik güçleri, buradan geçen vatandaşları da kontrol etti. Dereağzı'nın güvenliği, 100 kadar polisin yanı sıra 3 panzer ve çevik kuvvete bağlı özel tim tarafından sağlandı. Futbolcular, dün açıklama yapmak için tesislere gelirken özel arabalarını kullanmazken taksilerle ulaşım sağladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!