Kıbrıs forması giyecek

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs forması giyecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2012 09:48

Kıbrıs bayraklı formasıyla ringlere çıkan ünlü İngiliz boksör David Haye, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile İngiltere'nin başkenti Londra'da bir araya geldi.

Haberin Devamı

Kıbrıs'ı çok sevdiğini her fırsatta dile getiren ünlü boksör Haye, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Londra'ya yaptığı ziyaret çerçevesinde KKTC Londra Temsilciliği'nde Eroğlu ile buluştu. Görüşmede, önümüzdeki ay yapacağı boks müsabakasında yine Kıbrıs bayraklı şortunu giyeceğini söyleyen Haye, "Kıbrıs'ı desteklemeye devam edeceğim. Hiç kimse beni Kıbrıs'ı desteklemekten vazgeçiremez" dedi.

Önemli bir maç olacağını söyleyen Haye, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun da maçı izleyecek olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

"KIBRIS'TA ANTRENMAN YAPTIĞIMDA MAÇ KAYBETMİYORUM"

Kıbrıs'ın, kalbinde özel bir yeri olduğunu söyleyen Haye, Kıbrıs ile ilgili düşüncelerini şöyle özetledi:

"İki buçuk yıl orada yaşadım. Oradaki insanlarını çok seviyorum. Oğlum orada doğdu. Orada herkes beni destekliyor. İnsanlar çok misafirperver. Antrenmanlarıma orda da devam ediyorum. Londra'da yaşamak çok zor olabiliyor, ama insanlar orada sakin ve telaşsız. En önemlisi, oraya gittiğim zaman konsantre olabiliyorum. Ringdeki en iyi performansımı orada çalıştığım zaman gösteriyorum. Orada antreman yaptığımda asla maçı kaybetmiyorum."

Haberin Devamı

Buluşmanın sonunda Eroğlu, Haye'ye spor yaşamında Kıbrıs ve Kıbrıslılara yönelik gösterdiği destek ve çalışmalar için bir teşekkür plaketi sundu. Haye de Kıbrıs'ta faaliyet gösteren Ortopedik Engelliler Derneği'ne bağışta bulundu.

DAVİD HAYE KİMDİR?

Ünlü İngiliz dünya ağır sıklet ve Avrupa yarı ağır sıklet boks şampiyonu David Haye, antrenörü ve menajeri Kıbrıslı Adem Eşref sayesinde Kıbrıs ile tanıştı. Girne Ozanköy'de yaşayan Haye, müsabakalarında Kıbrıs bayraklı şort giyiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!