Keyifli

Güncelleme Tarihi:

Keyifli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 1998 00:00

İlhan SÖYLER
Haberin Devamı

Dün Avni Aker Stadı'nda izleyenlere keyif veren, tempolu, mücadeleci bir 90 dakika vardı. Galatasaray'a baktım ve Fatih Terim'i kutladım. Fatih Terim rakip oyuncuları iyi tanıdığı için kimin ne yaptığını biliyordu. Öyle güzel bir düzen kurmuş ki, bu tertiple gol yemesi mümkün değildi. Hasar görmemek için Popescu'yu arkada sigorta müfettişi gibi kullandı. Önünde Bülent, Fatih, bir huni gibiydi ve sigortasının garantisiydi. Yani göbek tamamen kapanmıştı. Trabzon da bu yüzden fazla gol pozisyonu üretemedi.

Galatasaray orta sahayı da parsellemişti. Antalya maçının kötü adamı Ergün düzelmiş, Tugay'ı rahatlatıp oyuna hakim yapmıştı. Sahanın her tarafında Galatasaray vardı. Sağdan Okan sürekli hücuma katıldı ve rakibi zorladı. Hagi de etkiliydi, ama penaltı kaçırdı.

Trabzon da boş durmuyordu. Cılız da olsa atak yapıyordu. Burada Fatih Terim'i kutlamak gerekir. Takımının gücünü bildiği için kanatları kullanmadı, takımına oyunun orta alanında yığdı ve hem hücumda, hem savunmada etkili oldu.

Hagi maçın başında penaltıyı gole çevirse işi daha evvel bitirebilirdi. Galatasaray'da Popescu, Bülent ve Okan harika top oynarken, Hakan Şükür savaşını yapan, Hakan Ünsal en kritik pozisyonlarda golleri kaçıran adamdı. Futbolu ile göz dolduran Galatasaray'ın dünkü en büyük kazancı günden güne kalede pişen Mehmet'ti.

Galatasaray hem futbolu, hem oyun düzeni, hem yardımlaşması açısından Trabzon Avni Aker Stadı'nda nefis bir futbol sergilerken keyif verdi. İki ayaklı kupa maçında Galatasaray sanki bacağının birini burada kurtarıp İstanbul'daki ikinci ayağa sağlam basmak istiyordu ve istediği sonucu alarak bunu da başardı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!