Kendimi şanslı hissediyorum

Güncelleme Tarihi:

Kendimi şanslı hissediyorum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2012 15:27

Beşiktaş Milangaz'lı Pops Mensah Bonsu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Beşiktaş Milangaz’ın bu sezon en çok dikkat çeken isimlerinden Pops Mensah Bonsu NTV Spor’dan Sine Büyüka’ya anlattı.

“Buraya gelmeden önce Beşiktaş’ın futbol takımı hakkında daha çok bilgim vardı” diyen Bonsu, “Ben bir futbol hayranıyım ve futbol takımının tarihini biliyordum. Basketbol takımıyla ilgili daha çok Allen Iverson ve Deron Williams gibi oyuncuların burada oynadığından haberdardım. Ama buraya gelince kulüp hakkında daha fazla bilgi sahibi oldum. Beşiktaş’ta oynamaktan dolayı gurur duyuyorum ve kendimi çok şanslı hissediyorum” dedi.

“FİNAL FOUR ZAMANI UMARIM FORMDA OLURUZ”

İngiliz yıldız, “Ben kehanetlerde bulunmayı pek sevmem ama Final Four’u kazanmak için herkesin ne kadar şansı varsa bizim de en az o kadar şansımız var. Ama iş iki maça kaldığında şansımızı oldukça yüksek görüyorum. Türkiye Kupası’nı da izlediyseniz bu gibi durumlarda iyi işler yaptığımızı görmüşsünüzdür. Final Four zamanı geldiğinde umuyorum yine formda olacağız ve kupadaki başarıyı tekrarlayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

“EN İYİ OYUNUMUZU SAHAYA YANSITMAYA HAZIR OLALIM”

Ligi en iyi takımın kazandığını söyleyen Bonsu, “Beş ya da yedi maçlık bir seriyi hep daha iyi olan takım kazanır. Bence şansımız çok yüksek. Tahmin yürütmeyi sevmem. Ama ligde en az diğerleri kadar iyiyiz. İş oynanacak o son üç-dört maçı kazanmaya gelince bence bunu başaracağız. Nisan-Mayıs ayları geldiğinde umuyorum ki sezon başında oynadığımız iyi basketbolu hala oynuyor olacağız ve antrenmanlarda çok iyi çalışacağız ki maç zamanı geldiğinde en iyi oyunumuzu sahaya yansıtmaya hazır olalım. Bu sene Türkiye’de oynanan oyuna bakarsak NBA’den sonraki en iyi lig olduğunu söyleyebiliriz. Kimileri buna katılmayabilir ama ben İspanya’da oynadım, İtalya’da oynadım. Türkiye şu ana kadar oynadığım en zorlu liglerden biri kesinlikle” diye konuştu.

“AMELİYAT MASASI BENİ KENDİME GETİRDİ”

“Geçen sezon sonu omuzumdan sakatlandığımda ameliyat masası beni kendime getirdi” diyen yıldız oyuncu, “Beni daha mütevazi yapıp ayaklarımın yere basmasını sağladı. Hayatımda bazı şeyleri değiştirmeye karar verdim. Vücuduma, beslenmeme daha çok özen göstermeye başladım. Gözlerim açıldı. Şu anda mesela kırmızı et yemiyorum. Sadece su içiyorum. Antrenmandan önce ve sonra esneme, ısınma hareketleri yapıyorum. Haftada en az iki-üç kere ağırlık çalışıyorum. Tekrar sakatlanmamak için koruyucu önlemler alıyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE GÖRDÜĞÜM TRAFİĞİ HİÇBİR YERDE GÖRMEDİM”

Bonsu, “Kırmızı et yemeyi bırakır bırakmaz kebabın en meşhur olduğu yere geldim. Ben kebabın çok sevildiği bir yerde, Londra’da kendim de sürekli kebap yiyerek büyüdüm. Şimdi Türkiye’ye geldim ve dünyanın en iyi kebabı burada. Kırmızı et yemediğime yanıyorum şu anda ama tavuk, balık gibi çok güzel başka yemekler de var. Türk mutfağında sevdiğim çok şey var. İstanbul’a gelince, buraya bayılıyorum. Sevmediğim tek şey trafik. Türkiye’de gördüğüm trafiği hiçbir yerde görmedim. New York’ta yaşadım, Washington’da, Moskova’da yaşadım. Hiçbiri İstanbul kadar kötü değil. Ama onun dışında şehir çok güzel. Çok büyük. Çok kalabalık. Gezecek, görecek pek çok tarihi yer var. Hala etrafı öğreniyorum ama burada kaldıkça şehri daha da çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“MİLLİ TAKIMLA İNSANLARI ŞAŞIRTMAK İSTİYORUM”

Beşiktaş Milangazlı oyuncu, “Benim hedefim milli takımla insanları şaşırtmak. Çünkü insanların Britanya Milli Takımı’ndan beklentileri çok yüksek değil. Çok uzun zaman sonra ilk defa milli takımla Olimpiyatlara katılacağız. Pek çok kişi orada olmayı hak etmediğimizi düşünüyor biliyorum. Ama bence omuzumuzda bir sorumluluk var ve ona göre oynayacağız. Olimpiyatlarda mücadele etmek büyük olay. Ama kendi evinde Olimpiyat oynamak, çok başka bir deneyim. Ben de sonuna kadar bunun tadını çıkartacağım. Olimpiyatlar yaklaştıkça ben de daha çok heyecanlanıyorum. Çünkü çok büyük bir tecrübe olacak ve ben de tadını çıkartacağım. İlginç olacak çünkü Londra dünyanın en büyük şehirlerinden biri değil. Ama çok kalabalık. Olimpiyatlar için de tam sayısını bilmiyorum ama sporcuları da eklersek binlerce insan şehre akın edecek. Gelecek tüm sporcuları ve izleyicileri düşününce oldukça çılgın olacak. Zaten şehir çok büyük değil. Çok kalabalık olacak. Ama dediğim gibi, ben sadece bunun tadını çıkartacağım” dedi.

Haberin Devamı

“BASKETBOL İNGİLTERE’DE PEK BİLİNMEZ”

Basketbolun İngiltere’de pek bilinmediğini söyleyen Bonsu, “Futbolla ve rugby ile yarışmanız İngiltere’de mümkün değil. Futbolun ve rugby’nin çok köklü bir geçmişi var. Bu sporlarla yarışmak çok zor ama Olimpiyatlarda alınacak başarı, basketbolu vitrine çıkaracak ve izleyici kazanacaktır. Gençlere futbol ve rugby dışında da sporlar olduğunu göstermiş olacağız. Başarı bunları getirecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!